vegansk meksikansk couscous oppskrift

Meksikansk couscous

Herlig couscousrett med grønnsaker, bønner og masse god smak av Mexico. 

Couscous er veldig kjapt og godt middagstilbehør, og gir du det litt ekstra kjærlighet så kan det bli en rett god nok i seg selv. Denne varianten metter, smaker og bruker du ferdigkokte bønner så er den ferdig på 10 minutter – maks!

Server som den er, eller med en hvitløksdip på toppen. Retten fungerer også fabelaktig som tilbehør til burritos eller fajitas.

Ingredienser til fire porsjoner:

  • 2 dl tørka kidneybønner eller 1 boks (4 dl) hermetiske
  • 4,5 dl vann med grønnsaksbuljongterning
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 1 ss olje
  • 4,5 dl vann couscous
  • 2 tomater
  • 0,5 rødløk
  • Frisk koriander
  • 1 boks mais
  • 1 lime
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Bruker du tørka bønner må de bløtlegges over natten (eller i minst 8 timer), for deretter å kokes møre. Bruker du hermetiske så holder det å helle av laken og skylle bønnene i litt kaldt vann.

Kok opp vann med grønnsaksbuljongterning samt røkt paprikapulver, chilipulver og hvitløkspulver i en gryte. Når det koker rører du inn olje, couscous og bønner, har på lokket og setter gryten av varmen.

Skjær tomater i terninger, grovhakk rødløk og koriander. Sil laken av maisen.

Rør tomater, rødløk, koriander og mais inn i couscousen. Press i saft fra limen, smak til med salt og pepper.

Servér!

FLERE MEKSIKANSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *