

Ukemeny: Uke 17, 2017 – med indisk tema
Ukens meny er dedikert til det superspennende indiske kjøkkenet!
Hvorfor ikke, liksom? Jeg har jo så masse indiske oppskrifter her, jeg elsker indisk mat, veldig mange av dere elsker indisk mat, så da er det jo bare å kjøre på!
En indisk oppskrift innimellom kan virke skremmende for mange, da du ofte trenger en godt assortert krydderhylle. Men krydderglass og -poser holder skikkelig lenge, så her tenker jeg at du kan handle inn det du mangler, prøve det i ulike oppskrifter i løpet av uken, og forhåpentligvis sitte igjen med en ny favoritt og to.
Som tilbehør til herlighetene anbefaler jeg ulike chutneyer, hjemmebakt naan, krydra ris og en mango lassi i glasset.
Handlelisten for rettene under finner du her.
God fornøyelse!
Søtpotet, grønnkål, tomater, kokos… servert med ris og papadums. Ikke verst på en mandag!

En av de enkleste oppskriftene jeg har på bloggen, og kanskje den som oftest imponerer med smak til tross for sin forsiktige ingrediensliste. Har du ikke laget denne før så er det sannelig på tide.

Onsdag: Rotfruktsuppe med spicy kikerter
Veldig fyldig og næringsrik suppe med mange typiske norske råvarer i indisk innpakning.

Hva får vi når vi krysser det indiske kjøkkenet med det kinesiske? Jo nå skal du høre… Denne retten er en utmerket fusjon, og må strengt tatt bare prøves.

Herlige veganske “kjøttboller” i nydelig indisk saus.

Herlige innpakka samosa med spicy kikert- og potetfyll.

Tempeh lages av fermenterte soyabønner, og smaker aldeles fantastisk om det tilberedes rett. Du får kjøpt det i enkelte asiatiske matbutikker. I denne retten kommer smaken virkelig til sin rett.
