vegansk linseburger oppskrift

Spicy linseburgere

Supersaftige og nesten kjøttaktige veggisburgere med masse god smak. 

Det var en dag jeg hadde skikkelig lyst på en god burger. Jeg hadde relativt dårlig tid, så jeg kjørte stort sett alle råvarene i en foodprocessor, forma burgere, stekte de og spiste de. Fort og veldig godt!

Ved siden av prøvde jeg både med rispapirbacon og basilikummajones, begge deler fungerte utmerket.

vegansk basilikummajones oppskrift

Ingredienser til 4 burgere:

  • 4 dl tørka eller 2 bokser/esker hermetiske brune eller grønne linser
  • 2 sjalottløk
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 1 rød chili
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 200 g havregryn
  • 2 ss olje til steking

Framgangsmåte:

Dersom du bruker tørka linser må de bløtlegges i noen timer for deretter å kokes møre. Bruker du hermetiske så holder det med å sile laken av linsene.

Ha løk, hvitløk, chili, tomatpuré, soyasaus, røkt paprikapulver og spisskummen i en foodprocessor. Kjør til du har en jevn saus. Ha i linsene og kjør litt til, linsene skal knuses en del. Ha over i en bolle og rør inn havregryn til du har en ganske fast deig som du kan forme burgere av.

Stek burgerne i olje i en pannen på medium/høy varme. Noen minutter på hver side skal holde.

Serveres for eksempel med basilikummajones, burgerbrød, ruccola og rispapirbacon.

FLERE VEGANSKE BURGEROPPSKRIFTER FINNER DU HER.

4 Comments

  1. gry riefling

    Hei! På Spicy linseburger står det 200gr havregryn. Kan det virkelig stemme? Skal lage dobbel batch og jeg synes 400gr var veldig mye havregryn da….

    1. Mari Hult

      Jeg brukte 200 ja, men du kan jo prøve deg litt fram med hva som passer. Gryna absorberer mye væske og hjelper på konsistensen.

  2. Det står at det skal olje oppi food prosessoren sammen med løk osv, men eneste oljen som står i ingredienselista er olje til steking. Hvilken og hvor mye olje skal i food prosessoren?

    1. Mari Hult

      Ups, det skal være chili i foodprocessoren, ikke olje. Retter opp nå!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *