

Linsebolognese
Italiensk spaghetti bolognese i helt vegansk versjon!
Linser er et fabelaktig alternativ til kjøtt i pastaretter! Veldig proteinrike, herlig konsistens og de smaker veldig godt i saus sammen med grønnsaker og urter.
Server gjerne denne sammen med litt godt brød.

Ingredienser til to porsjoner:
- 1 sjalottløk
- 2 kinesisk hvitløk
- 2 gulrøtter
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 2 ss olivenolje
- 1 boks/glass tomatpuré
- 1 ss miso (kan erstattes av soyasaus)
- 1 ts sukker
- 1 ts røkt paprikapulver
- 2 ts tørka oregano
- 2 dl tørka grønne eller brune linser
- 8 dl vann + buljongterning
- 10-12-15 kirsebærtomater
- Frisk oregano og basilikum
- Salt og pepper
- 200 g tørka spagetti (pass på at den er uten egg)
Framgangsmåte:
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Riv gulrøttene. Skjær paprikaene i terninger.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk og la den surre i noen minutter. Tilsett hvitløk, gulrøtter og paprika og la det surre noen minutter til. Rør inn tomatpuré, miso, sukker, røkt paprikapulver og oregano, la det surre videre i noen minutter. Rør deretter inn linsene, hell på vann og la det hele koke opp. La blandingen koke til linsene er møre, 20-25 minutter.
Del tomatene i to, grovhakk oregano. Rør inn tomater og mesteparten av oreganoen rett før slutt, smak til med salt og pepper.
Kok spagetti til al dente-konsistens. Sil av vannet. Servér den med linsesausen, topp med resten av oreganoen og eventuelt litt mer olivenolje og pepper.

FLERE PASTAOPPSKRIFTER FINNER DU HER.

Hei!
Det hadde vært topp med litt utdypende informasjon om hvilken type miso som egner seg best til dette!
Alle typer funker faktisk 🙂 Jeg pleier å bruke brun i slike retter, og den hvite mer når det skal minne om ost.
Tommel opp fra kjøttspiserne til denne også! 🙂 Eneste innvending er at det tok litt lang tid når man kommer skrubbsulten hjem fra jobb … det ville kanskje funke å bruke bokselinser og koke det litt kortere? Ellers mente mannen at det ville være verdt å prøve med røde linser for en litt mer sånn kremete konsistens.
Linser på boks fungerer nok kjempefint, da ville jeg halvvert vannet. Samme med de røde 🙂 Røde linser er jo kjempegodt, skal prøve det i denne neste gang!