vegansk gulrotsuppe oppskrift

Linsesuppe med gulrot og blomkål

Nydelig og kjempesunn grønnsakssuppe med masse gode smaker i. 

Sjelden har jeg vel putta så mange bra råvarer i samme suppeskål, både når det kommer til næringsinnhold men også til smak. Synes du det blir litt voldsomt å bake blomkål i tillegg til å lage suppe så kan du bytte det ut med brødkrutonger på toppen.

Ingredienser til fire porsjoner:

  • 1 sjalottløk
  • 5 gulrøtter
  • 2 cm ingefær
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 dl tørka røde linser
  • 1 ss hvit miso (kan sløyfes eller erstattes av soyasaus)
  • Saften + skallet fra en halv appelsin
  • 8 dl vann med buljongterning
  • 1 laurbærblad
  • 1 dl kokosmelk
  • Eventuelt litt salt
  • Koriander

Blomkål:

  • 1 blomkål
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts chipotlepulver eller røkt paprikapulver

Framgangsmåte:

Grovhakk sjalottløk. Skrell gulrøtter, ingefær og hvitløk og riv de.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk og gurkemeie og la det surre i et par minutter. Ha deretter i gulrøtter, infær og hvitløk og la det surre videre. Ha i linser, miso og appelsinsaft og rør sammen. Hell på vann med buljongterning, laurbærblad og kokosmelk og la det koke opp. La det småkoke til linsene løser seg opp i suppen. Fjern laurbærbladet. Smak til med appelsinskallet og eventuelt litt salt.

Grovhakk koriander. Server suppen med blomkål (oppskrift under) og koriander.

Blomkål:

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Del blomkålen i buketter, ha de i en bolle sammen med olje, salt og chipotlepulver. Rør sammen, fordel utover stekebrettet og stek i 15-20 minutter. Ha i suppen rett før servering. 

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SUPPER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *