

Linsesuppe med gulrot og blomkål
Nydelig og kjempesunn grønnsakssuppe med masse gode smaker i.
Sjelden har jeg vel putta så mange bra råvarer i samme suppeskål, både når det kommer til næringsinnhold men også til smak. Synes du det blir litt voldsomt å bake blomkål i tillegg til å lage suppe så kan du bytte det ut med brødkrutonger på toppen.

Ingredienser til fire porsjoner:
- 1 sjalottløk
- 5 gulrøtter
- 2 cm ingefær
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 ss olje til steking
- 1 ts gurkemeie
- 1 dl tørka røde linser
- 1 ss hvit miso (kan sløyfes eller erstattes av soyasaus)
- Saften + skallet fra en halv appelsin
- 8 dl vann med buljongterning
- 1 laurbærblad
- 1 dl kokosmelk
- Eventuelt litt salt
- Koriander
Blomkål:
- 1 blomkål
- 2 ss olje
- 1 ts salt
- 0,5 ts chipotlepulver eller røkt paprikapulver
Framgangsmåte:
Grovhakk sjalottløk. Skrell gulrøtter, ingefær og hvitløk og riv de.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk og gurkemeie og la det surre i et par minutter. Ha deretter i gulrøtter, infær og hvitløk og la det surre videre. Ha i linser, miso og appelsinsaft og rør sammen. Hell på vann med buljongterning, laurbærblad og kokosmelk og la det koke opp. La det småkoke til linsene løser seg opp i suppen. Fjern laurbærbladet. Smak til med appelsinskallet og eventuelt litt salt.
Grovhakk koriander. Server suppen med blomkål (oppskrift under) og koriander.
Blomkål:
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Del blomkålen i buketter, ha de i en bolle sammen med olje, salt og chipotlepulver. Rør sammen, fordel utover stekebrettet og stek i 15-20 minutter. Ha i suppen rett før servering.
