veganske sjokonøttcupcakes oppskrift

Sjokonøttcupcakes

Nydelige veganske cupcakes fylt med sjokolademousse og toppet med nøtteglasur. 

Jeg elsker fylte cupcakes! Disse har en liten sjokoladeoverraskelse inni, og folk blir alltid så glade når de oppdager det. I tillegg til sjokoladen så er det mye god nøttesmak her, og best synes jeg at disse kakene smaker med en kopp kaffe foran peisen.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

  • 2 dl hasselnøttmelk eller mandelmelk
  • 1 ss eplesidereddik
  • 0,75 dl nøytral olje
  • 2 dl sukker
  • 1 ts mandel- eller vaniljeekstrakt
  • 3,5 dl hvetemel
  • Litt salt
  • 0,25 ts natron
  • 0,25 ts bakepulver

Sjokolademousse: 

  • 100 g melkefri sjokolade (kan erstattes av 3 ss kakaopulver)
  • 1 pk vispbar havrekrem (ca 2 dl)

Nøtteglasur og pynt: 

  • 2 dl hasselnøtter
  • 50 g vegansk margarin
  • 2-3 dl melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen nøttemelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner noe. Rør inn olje, sukker og ekstrakt.

Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver. Visp det hele sammen raskt og kraftig.

Fordel røren utover i formene. Stek i 16-18 minutter.

Avkjøl før pynting.

Sjokolademousse: 

Smelt sjokoladen i vannbad. Visp kremen stiv. Vend inn sjokoladen (eventuelt kakaopulver). Sett det hele kaldt i en halvtime, ha deretter over i en sprøytepose med en liten, rund tupp.

Nøtteglasur og montering: 

Legg 12 nøtter til side for pynting senere. Ha resten i en foodprocessor og kjør til de omtrent er pulveriserte og begynner å klebre seg litt. Ha i margarin og kjør videre til det er ganske jevnt (det gjør ikke noe rent praktisk om det er noen større biter av nøttene altså, men her går vi for den litt mer “smoothe” looken). Spe på med melis, litt om gangen, til du har en smørbar glasur som smaker bra.

Stikk tuppen på posen med sjokolademousse godt ned i en cupcake. Press ut litt mousse slik at det fyller seg inni kaken.

Smør et lag nøtteglasur over.

Topp med en hasselnøtt.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE CUPCAKES FINNER DU HER. 

3 Comments

  1. Mathilde

    Er det mulig å bruke noe annet enn hvetemel for å gjøre de glutenfrie?

  2. Er det mulig å bruke noe annet enn hvetemel for å gjøre de glutenfrie?
    Ser super gode ut

    1. Mari Hult

      Glutenfri melblanding fungerer supert, bare ha bittelitt mindre mel i (trenger vanligvis mer væske i glutenfrie kaker).

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *