veganske tostadas oppskrift

Tostadas med spicy kikertfyll

Stilig og kjempegod meksikansk street food (som det er fullt lovlig å spise hjemme i stua si og). 

Det er så godt! Sprøstekte maistortillas toppes med salat, tomatbiter, en herlig krydret blanding av kikerter og nøtter, og på toppen av det hele: hjemmelaget guacamole. Dette er et skikkelig supert alternativ til den vanlige fredagstacoen.

Ingredienser til fire porsjoner:

  • 4 dl tørka eller 2 bokser hermetiske kikerter
  • 2,5 dl valnøtter
  • 3 ss olivenolje
  • 2 sjalottløk
  • 3 kinesisk hvitløk
  • Olje til steking
  • 3 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts chipotlepulver
  • 1 ts tørket timian
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts cayenne
  • Litt pepper
  • Litt malt nellik
  • 1 ts salt
  • 2 ss rødvinseddik
  • 12 maistortillas – butikkjøpte eller hjemmelaget
  • Salat og tomater til servering

Guacamole:

  • 3 avokadoer
  • 2 plommetomater
  • 1 rødløk
  • 0,5 jalapeño
  • 1 lime
  • Salt

Framgangsmåte:

Bruker du tørka kikerter må de bløtlegges over natten, eller i minst åtte timer, for deretter å kokes møre i godt med vann. Bruker du hermetiske så siler du laken av kikertene og skyller de i kaldt vann.

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Ha kikertene i en foodprocessor sammen med nøttene. Bruk “pulse” funksjonen 4-5 ganger, slik at kikertene blir grovhakka og henger litt sammen, men det fortsatt er gode biter igjen.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp et par spiseskjeer olje i en panne. Ha i sjalottløk, hvitløk og alle krydderne inkludert salt og la det surre i et par minutter. Ha deretter i kikertblandingen og stek mens du vender på den, i fire-fem minutter. Hell på eddik og skru ned varmen. Smak eventuelt til med litt mer salt.

Spray eller pensle forsiktig begge sidene av tortillasene med olje. Legg de utover en eller flere rister til ovnssteking (her kan du ikke legge i høyden). Bak i ovnen til de begynner å bli sprø, 6-8 minutter skal holde. Pass på at de ikke brenner seg.

Riv salat og skjær tomater i terninger.

Topp de sprøstekte tortillaene med salat, tomat, kikertblandingen og guacamole (oppskrift under). 

Guacamole: 

Ha innmaten fra avokadoene i en bolle og mos den litt med en gaffel. Skjær tomatene i to, fjern steinene. Skjær resten i små terninger og ha i bollen med avokadoene. Finhakk rødløk og jalapeño og rør inn. Press limesaft over, rør sammen og smak til med salt.

FLERE MEKSIKANSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Tusen takk! Denne “kjøttdeigen” har jeg laget i dag, den falt skikkelig i smak hos store og 2 av 3 barn. Det blir definitivt en favoritt!

    1. Mari Hult

      Hurra! Superkjekt å høre <3 Tusen takk for så fin kommentar 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *