vegansk sandwich oppskrift

Hvitløkstoast med sopp

Herlige sprø brødskiver toppet med urtestekte sopp. 

Sandwicher, burgere, burritos og tacos – super “street food” som det heter – og veldig kjekt å lage i vegansk innpakning. Denne varianten kan du spise mens du går nedover gata på Manhattan, men den er virkelig også god hjemme på kjøkkenet eller ute i hagen når solen kikker fram.

Ingredienser til 3 porsjoner: 

  • 2 sjalottløk
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 400 g aromasopp
  • 1 kvast timian
  • 1 kvast persille
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hvetemel
  • 1 dl vann med grønnsaksbuljongoulver
  • Salt og pepper
  • Eventuelt litt sitronsaft
  • 2 ss vegansk margarin
  • 6 brødskiver

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Legg halvparten av hvitløken til sides til senere.

Skjær aromasopp i skiver. Grovhakk timian og persille.

Varm opp oljen til høy varme i en panne. Ha i soppen og fres den i 3-4 minutter. Skru varmen ned til medium og ha i sjalottløk og altså halvparten av hvitløken. La det steke i et par minutter, spe med litt olje om det blir for tørt. Rør inn timian, persille og hvetemel. Stek mens du rører på det hele. Hell i vann med grønnsaksbuljongpulver og la det koke til det tykner. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.

Rør sammen margarinen med den andre halvparten av hvitløken. Smør blandingen på brødskivene, legg de utover på stekebrettet og bak i 3-4 minutter. Pass på at de ikke brenner seg.

Topp brødskivene med soppblandingen og servér med en gang.

FLERE VEGANSKE STREETFOOD-OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *