vegansk spinathummus oppskrift

Spinathummus

Supergod og kremet kikertdip med spinat, hvitløk og sitron. 

Så godt! Så lettvint! Så næringsrikt!

Jeg er kjempeglad i hummus, og mener at det er perfekt tilbehør til både tortillachips, putetchips, pommes frites, tacos, falafel, salat og pitabrød. Her er en ny variant med superråvaren spinat (og uten tahini for anledningen).

Ingredienser til en stor skål:

 • 4 dl tørka eller 2 bokser hermetiske kikerter
 • 1 sitron
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 6 ss olivenolje
 • 1 pose babyspinat
 • 3 ts spisskummen
 • 2 ts salt
 • Litt pepper

Framgangsmåte:

Start med kikertene. Bruker du tørka må de bløtlegges i vann over natten eller i minst åtte timer, for deretter å kokes møre (helst helt myke). Bruker du hermetiske så holder det å helle laken av kikertene og skylle de i kaldt vann.

Ha deretter kikertene i en foodprocessor. Press i sitronsaften og ha i resten av ingrediensene. Kjør til du har en helt jevn hummus. Spe gjerne med litt vann for en mykere konsistens. Smak eventuelt til med mer hvitløk og salt.

HER FINNER DU FLERE HUMMUSOPPSKRIFTER. 

4 Comments

 1. Jeg elsker hummus også og kjøper fersk fra butikker og hetter Azal Delikat ! Går det ann å tilsette spinat til ferdig hummus?

  1. Mari Hult

   Tror det går helt fint, bare knust spianten kjempegodt 🙂

 2. Emilie Sandell

  Hei Mari! Hvor mange gram regner du med at babyspinaten er? Takk for oppskriften.

  1. Mari Hult

   Her kan du egentlig bruke så mye/lite spinat du vil. Jeg prøver meg ofte fram med denne oppskriften, til jeg får den akkurat så grønn jeg vil. Da jeg laget den avbilda varianten så var det en sånn liten pose fra Bama vi brukte. Mener at den er 65 gram. Lykke til, håper du liker hummusen 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *