

Sesamlinguini
Lettvint pastarett med god smak av Asia – bygg gjerne på med ekstra grønnsaker eller kikerter for et større måltid.
Jeg er så sykt svak for pasta med sesamolje! Dette er og blir en favoritt hos meg, og jeg serverer den både som tilbehør til asiatiske retter, eller som hovedrett med litt ekstra grønnsaker til. Pastaen smaker spesielt godt til grillmat, og det går fint å servere den kald.

Ingredienser til to porsjoner:
- 200 g tørka linguini (eller spagetti) – pass på at den er uten egg
- 3 ss soyasaus
- 2 ss sesamolje
- 1 ss nøytral olje
- 1 ss vann
- 1 ss lønnesirup
- 1 ss rødvinseddik
- 0,5 ts chiliflak eller chilipulver
- 3 våløk
- 1 ss sesamfrø
Framgangsmåte:
Kok pastaen til al dente-konsistens etter anvisning på pakken.
Ha soyasaus, sesamolje, nøytral olje, vann, lønnesirup, rødcinseddik og chiliflak i en liten gryte og kok opp. La det putre til pastaen er ferdigkokt.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Når pastaen er ferdigkokt siler du av vannet, har pastaen tilbake i gryten og vender inn sausen, vårløk og sesamfrø. Servér med en gang!
Tips: Vil du ha inn litt mer grønnsaker i denne retten, så smaker det skikkelig godt med stekt blomkål, gulrot og sopp i.

FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER FINNER DU HER.
