

Risotto med sopp og tomat
Fyldig og mettende italiensk klassiker med sopp, spinat og tomat.
Ingredienser til 2 porsjoner:
- 5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 200 g aromasopp
- 2 ss olivenolje
- 2 ss tomatpuré
- 200 g risottoris/arborio ris
- 1,5 dl rødvin (evt vann med buljongpulver)
- 1 boks/eske hermetiske tomater
- 1 liten pose babyspinat
- Salt og pepper
- Noen kvaster basilikum
Framgangsmåte:
Kok opp vann med buljongpulver. Ha det stå på lav varme slik at det holder seg varmt til det skal brukes.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp i terninger.
Varm opp olivenolje til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og sopp og la det surre i 3-4 minutter. Rør inn tomatpuré og ris, og la det surre i 1 minutt til. Hell på rødvin og la den koke helt inn. Rør deretter inn hermetiske tomater, og så snart de koker kan du spe med litt og litt av det varme vannet. La hele tiden væsken koke inn. Når risen når al dente-konsistens slutter du med væske. Rør inn babyspinat og smak til med salt og pepper.
Grovhakk basilikum og rør inn helt til slutt.
Servér med en gang.

FLERE RISOTTOOPPSKRIFTER FINNER DU HER.
