veganske vafler oppskrift

Veganske vafler (videooppskrift)

Super basisoppskrift på vafler uten egg og melk – som kan varieres i det uendelige. 

Vi matbloggere liker ofte å gjøre ting så fancy som vi bare kan, og å lage nye varianter av gamle klassikere hele veien. Men noenting trenger ikke overtenkes.

Sånn som vafler.

Dette er min “go to”-basisoppskrift, den er veldig enkel å bruke rett og slett. Og det fine er at den kan varieres veldig. Ha i litt kakaopulver for sjokoladesmak, rør inn et par spiseskjeer peanøttsmør om du liker det, frosne blåbær er alltid godt i vafler (mye enklere å steke med frosne bær enn ferske), litt av melet kan fint byttes ut med en grovere variant – og slik fortsetter det i det uendelige. Er du ekstra kul kan du droppe sukkeret, ha i litt spisskummen og salt, og servere vaflene som alternativer til tacoskjell eller hvetetortillas.

Her finner du alle mine vaffeloppskrifter. 

Ingredienser til 6-8 vaffelplater:

  • 4 dl soyamelk 
  • 2 ts eplesidereddik
  • 0,75 dl rapsolje eller annen nøytral olje + eventuelt ekstra til steking
  • 0,5 dl sukker
  • 2-3 ts bakepulver
  • 3,5 dl hvetemel
  • Eventuelt jordbær og melis til servering

Framgangsmåte: 

Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner. Rør inn olje, sukker og bakepulver. Ha til slutt i hvetemelet, visp det hele raskt og kraftig sammen – visper du for lenge blir det mer “deigete” og seigt.

La røren stå og svelle litt før servering. Er det lenge til du skal steke vaflene anbefaler jeg å sette den i kjøleskapet.

Så er det bare å steke vafler etter vaffeljernet ditt sine anvisninger.

FLERE VIDEOOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *