

Chai latte-cupcakes
Nydelige cupcakes med smak av te, kanel, nellik, kardemomme og ingefær.
Disse små herlighetene lagte jeg til et marked, og de solgte ut lynkjapt. De er veldig enkle å lage – trikset er litt krydder, samt koke opp melk med en tepose i. Tesmaken trekker inn i hele kaken, og så toppes det hele med en mild glasur og ekstra chaikrydder.

Ingredienser:
- 2 dl soyamelk
- 1 tepose (helt vanlig sort te funker fint)
- 1 ss eplesidereddik
- 0,75 dl nøytral olje
- 2 dl sukker
- Litt salt
- 0,25 ts natron
- 0,25 ts bakepulver
- 1 ts rent vaniljepulver (eller innholdet fra en halv vaniljestang)
- 1 ts kanel
- 1 ts malt nellik
- 1 ts kardemomme
- 1 ts malt ingefær
- 3,5 dl hvetemel
Vaniljeglasur:
- 200 gram vegansk margarin
- Eventuelt litt soyamelk
- 3-4 desiliter melis
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer. Varm opp melken til kokepunktet i en liten gryte (er ikke farlig om den småkoker litt heller). Ha i teposene og ta gryten av varmen. La det stå og trekke noen minutter.
Visp sammen den varme melken og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn olje, sukker, salt, natron og bakepulver.
Rør sammen vanilje, kanel, nellik, kardemomme og ingefær i en liten skål. Ha halvparten i røren, spar resten til pynt. Ha til slutt i hvetemel og visp røren raskt og kraftig sammen.
Fordel røren utover i formene. Stek i 16-18 minutter.
Avkjøl før pynting.
Glasur og pynting:
Kjør margarin og melis jevnt med en håndvisp eller i en food processor. Spe eventuelt med litt soyamelk om det blir for hardt. Du skal ha en fin, smørbar glasur.
Ha glasuren over i en sprøytepose og fordel utover kakene.
Ha et par teskjeer melis sammen med resten av krydderne. Rør det sammen og sikt over kakene rett før servering.

Herlighet, så deilig!
Takk 🙂 🙂
Hvilken margarin bruker du?
Helt sikkert Berit Nordstrand rapskokos
Når man tilsetter eddik i melk vil den skille seg og du får ostemasse og “vann” …. ja, jeg prøvde og fikk teorien bekrefta.