veganske spicy løkringer oppskrift

Spicy løkringer

Sprø, spicy og helt veganske løkringer som du lager selv på 20 minutter. 

Løkringer, altså! Virker så imponerende når en får de servert, men de er skikkelig enkle å lage.

I denne oppskriften friterer vi løkringene. Har du en frityrkoker så bruker du den, hvis ikke så er det en tykkbunnet kjele med tilgjengelig lokk som gjelder (dersom du skulle være uheldig og det tar fyr i gryta så tar du på lokket for å fjerne oksygentilgangen). Vær også forsiktig når du har løkringene oppi røra – slik at det ikke spruter og du brenner deg.

Ingredienser: 

  • 150 g hvetemel
  • 2,5 dl vann
  • 1 ss røkt paprikapulver
  • 1 ts salt
  • Olje til fritering
  • 2 store gule løk

Framgangsmåte: 

Visp sammen hvetemel, vann, røkt paprikapulver og salt i en skål. Test gjerne saltnivået etter den første løkringen er stekt, kanskje du må røre inn litt mer.

Varm opp oljen i en tykkbunnet kjele. 2-3 centimeter må til. Har du et termometer så prøv å få oljen til å ligge på 190 grader.

Test at oljen er varm nok med å dryppe et par dråper av røren i den. Om de freser og legger seg øverst på oljen så er den klar. Kle et fat med kjøkkenpapir og sett det rett ved siden av komfyren.

Skjær løken i store ringer. Dypp disse i røren, og bruk en hullsleiv, to gafler eller tilsvarende på å flytte de forsiktig over i oljen.

De friteres fort, la de ligge i oljen til de er gyllenbrune.

Løft de forsiktig ut av gryten og over på fatet med kjøkkenpapir. Her renner fettet av. Legger du løkringene i høyden så vil de mykne, så prøv å få plass til alle ved siden av hverandre.

Servér nystekte, gjerne med en god aioli eller som tilbehør til en vegansk burger.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK STREETFOOD FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *