vegansk bacon oppskrift

Rispapirbacon

Disse veganske baconkopiene er helt sprø!

Rispapirbacon har vært over hele internett i en god stund nå, og endelig har jeg fått kastet meg på bølgen og laget mine egne. Herlighet så godt det ble! Disse knaser og smaker salt og røkt og litt søtt, og alt er strengt tatt bare velstand.

I hovedrollen her finner vi rispapir, som selges i asiatiske matvarebutikker og i asiadelen i de aller fleste “vanlige” matvarebutikker. Rispapiret bløtlegges litt i vann og marineres deretter i en blanding av våre gamle “facon”-favoritter soyasaus, næringsgjær, liquid smoke, lønnesirup og røkt paprikapulver.

Til slutt stekes de i ovnen, og etter under 10 minutter har du vegansk bacon på bordet.

Ingredienser:

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en stekerist med bakepapir.

Skjær rispapiret i strimler med en skarp kniv. Rør sammen de andre ingrediensene i en bolle. Fyll en annen bolle med vann.

Legg to striper rispapir oppå hverandre. Dypp dem raskt i vannet slik at de klebes mot hverandre. Tørk av overflødig vann og legg de i marinaden. Legg de deretter på risten med bakepapir. Gjenta med alle rispapirstrimlene.

Vil du ha et enda mer autentisk utseende på rispapirbaconet så pensle de med litt balsamicoeddik. Da får de noen mørkere felt.

Bak i ovnen i 7-9 minutter, eller til de er sprø. 

Halvveis i steketiden vil de begynne å se ferdige ut, derfra er det ekstra viktig å følge med når de blåser seg opp litt, for å få de ut av ovnen før de brenner seg.

Når de er helt ferdige ser de slik ut:

Tips: Oppbevares i lufttett beholder på romtemperatur – de er bra i opp til tre dager. Smaker kjempegodt til frokost, på burgere, eller bare som de er med ketchup til (hva da guilty pleasures…?). 

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK “BACON” FINNER DU HER. 

1 Comment

  1. Kjempegodt! Anbefaler forresten å klippe rispapiret i stedet for å skjære. Det gikk mye fortere 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *