

Ukemeny: Uke 12, 2017
Kjøttkaker, pasta, lasagne og en skikkelig søndagsstek. Og alt er helt vegansk! Ukens meny er til deg som velger å spise vegetarisk, men som likevel liker smaker inspirert av ulike kjøttprodukter.
Her finner du handlelisten for uke 12.
Legg merke til at det går helt fint å bytte vanlig hvitløk med kinesisk hvitløk og vice versa. Du velger også selv om du vil ha hermetiske eller tørka bønner, doble mengden om du går for hermetiske.
I denne ukemenyen er det en del snåle ingredienser som de ikke selger overalt, som næringsgjær, glutenmel, tvp og røkt paprikapulver. Jeg bestiller flere av disse på iHerb, men de finnes også i helsekostbutikker, internasjonale matbutikker og andre spesialforretninger. Her finner du en oversikt over de ulike råvarene.
Nesten som med kjøttdeig! For deg som vil spise vegansk men som savner kjøtt en gang i blant. Disse kjøttkakene er best med brun saus, kokte poteter og tyttebær til.

Tirsdag: Søtpotetsuppe med brødkrutonger
Søtpotet, karri og kokosmelk passer supert sammen i denne suppen, som vi topper med hjemmelaga brødkrutonger.

Onsdag: “Kylling” med cashewnøtter
Herlig “kinamat” med hjemmelaget seitan fra glutenmel.

Pasta i en helt nydelig, kremet, melkefri saus. Tilsett gjerne grønnsaker!

Trenger ingen forklaring.

Lørdag: Vegetarlasagne med sopp og spinat
Lasagne er retten jeg oftest lager når jeg har gjester som jeg vil imponere (samt til “vanlige” gjester også såklart). Hemmeligheten her er en god tomatsaus med sopp, og en ekstra god cashewsaus med masse spinat og basilikum i.

Saftig, smakfull og ikke minst skikkelig mettende søndagsmiddag.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
