

Meksikansk salat
Smaktfullt og næringsrikt tilbehør til tacos, burritos og fajitas.
Det er rart hvor lite ekstra oppmerksomhet du trenger å gi den grønne salaten før den blir en liten fest! Her har vi i litt bønner og ulike grønnsaker for den gode næringen, og så lager vi en enkel dressing med hvitløk, lime og spisskummen. Det går fort og smaker skikkelig bra!
Ingredienser til fire porsjoner:
- 2 dl tørka eller 1 boks sorte bønner
- 1 romanosalat
- 1 rød paprika
- 0,5 rødløk
- 4 plommetomater
- 1 boks mais
- Noen kvaster koriander
Dressing:
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 lime
- 2 ss lønnesirup eller agavesirup
- 1 ts spisskummen
- 0,5 ts salt
- 2 ss olivenolje
Framgangsmåte:
Start med bønnene. Bruker du tørka så bløtlegger du de i noen timer for så å koke de møre. Bruker du hermetiske så heller du av laken og skyller bønnene i godt med vann.
Riv salaten. Skjær paprika, rødløk og tomater i terninger. Sil laken av maisen. Grovhakk koriander. Ha alt i en bolle og rør inn dressingen (oppskrift under).
Dressing:
Riv eller finhakk hvitløk. Ha i en liten bolle, rør inn limesaften, sirup, spisskummen, salt og olivenolje.

FLERE MEKSIKANSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER.
