

Bananbrødtiramisu
Nydelig, kremet dessert med smak av banan, sjokolade og espresso.
Tiramisu med bananbrød istedenfor ladyfingers? Hvorfor ikke?
Denne varianten kom jeg over på Tasty, og den lot seg veganisere veldig lett – jeg har allerede en supergod oppskrift på bananbrød på bloggen, og i kombinasjon med pisket plantekrem, espresso og kakaopulver så ble det supert.
Dette er en typisk dessert til festlige lag eller etter søndagsmiddagen.

Ingredienser til 6 porsjoner:
- 3 godt modne bananer
- 1 desiliter soyamelk
- 1 teskje eplesidereddik
- 0,5 desiliter rapsolje
- 1 desiliter hvitt sukker
- 1 desiliter brunt sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 4 desiliter hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 2 teskjeer kanel
Montering:
- 2 pakker soya- eller havrekrem til visping
- 3 ss sukker
- 2 bananer
- 1 kopp espresso eller annen sterk kaffe
- 3 ss kakaopulver
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en brødform med bakepapir (eventuelt smør og mel den).
Skrell bananene og mos innmaten godt med en gaffel i en stor bolle. Bland sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå noen minutter. Visp forsiktig i det med en gaffel – det skal ha tykna en del. Hell over med bananene.
Rør inn olje, sukker og vaniljeekstrakt.
Rør sammen hvetemel, bakepulver og kanel. Ha det over i bananblandingen og rør det hele sammen til en relativt jevn røre. Gjør ingenting om det er litt bananklumper.
Hell over i formen. Bak i 50-60 minutter. Kaken skal bli fin og gyllen. Avkjøl.
Montering:
Visp krem og supper stivt. Skrell bananene og skjær de i strimler på langs.
Finn fram en stor form.
Skjær bananbrødet i skiver. Fordel halvparten av de i formen. Pensle på kaffe. Ha deretter på en tredjedel av den piska kremen, deretter bananskiver, deretter en til tredjedel av kremen. Ha på resten av bananbrødskivene, deretter resten av kremen. Sikt kakaopulveret på toppen.

FLERE VEGANSKE DESSERTOPPSKRIFTER FINNER DU HER.
