

Gresskarsalat
Nydelig salat med ovnsbakt gresskar, ruccola, granateple, druer og pistasjnøtter.
Denne salaten er heftig inspirert av de som serveres til lunsj på Ottolenghi-restaurantene i London. Der kan du bestille 3-4 ulike salater, og så får du de ferdig anrettet på tallerkenen din. To av råvarene Yotam Ottolenghi er spesielt glade i er gresskar og granateple, og da gjerne ovnsbakt gresskar. Her kombinerer vi de to, og det blir rett og slett veldig godt.
Serverer du denne som hovedrett holder den til fire porsjoner. Den duger også supert som tilbehør, i kombinasjon med andre salater og på en buffet.

Ingredienser til 8 porsjoner (tilbehør):
- 2 flaskegresskar
- 2 ss olje
- Salt og pepper
- 200 g druer
- 1 granateple
- 400 g ruccolasalat
- 200 g pistasjnøtter
Dressing:
- 2 sjalottløk
- 1 dl olivenolje
- 0,5 dl appelsinjuice
- 0,5 dl sitronsaft
- Evt litt sitron- og appelsinskall
- 1 ss dijonsennep
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 425 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Skjær gresskarene i to på langs, del de deretter i skiver. Kjernene trenger vi ikke å bruke her.
Pensle olje på bakepapiret, fordel gresskarskivene over. Ha på salt og pepper og bak i 20-25 minutter.
Gresskarskivene kan også grilles (istedenfor å ovnsbakes).
Skjær druene i to og ta kjernene ut av granateplene. Vend dressingen (oppskrift under) inn i ruccolasalaten og anrett på serveringsbrett. Ha gresskarskivene over, deretter druer, granateplekjerner og pistasjnøtter. Servér varm, lun eller kald.
Dressing:
Finhakk sjalottløk. Ha den i en bolle, rør inn olivenolje, appelsinjuice, sitronsaft, eventuelt skall, sennep, salt og pepper.

FLERE OPPSKRIFTER MED GRESSKAR FINNER DU HER.
