

Pad thai
Stekte nudler med tofu, gulrøtter, vårløk og chili i en nydelig saus, toppet med peanøtter og lime. Det blir jo ikke bedre!
Pad thai har jeg alltid vært veldig glad i, og jeg har flere varianter her på bloggen. Men nå – nå føler jeg at jeg skikkelig har perfeksjonert denne herlige nudelretten.
Ingredienser til fire porsjoner:
- 2 ss lønnesirup eller tamarindpasta
- 2 dl vann + 1 grønnsaksbujongterning
- 1 ts kayennepepper
- 6 ss soyasaus
- 3 ss brunt sukker
- 1 ts pepper, gjerne hvit om du har
- 400 g nudler (pass på at de er uten egg)
- 1 bunt vårløk
- 1 pk tofu (300-400 g)
- 2 kinesisk hvitløk
- 3 centimeter ingefær
- 0,5 rød chili
- 3 gulrøtter
- 2 lime
- 1 dl salte peanøtter
- Olje til steking
- 1 håndfull bønnespirer
- Noen kvaster frisk koriander
Framgangsmåte:
Bland sammen lønnesirup/tamarind, vann, buljongterning, kayennepepper, soyasaus, brunt sukker og hvit pepper i en bolle.
Kok nudlene til litt mindre enn al dente-konsistens. Sil av vannet.
Skjær vårløk i ringer, legg det hvite og det grønne i hver sin haug.
Skjær tofu i små terninger. Finhakk hvitløk, ingefær og chili. Skrell gulrøttene og skjær de i tynne strimler. Del limen den ene limen i to, skjær den andre i båter. Kjør peanøttene til grove biter i en food processor.
Varm opp oljen i en panne. Ha i det hvite fra vårløken, tofuterninger, hvitløk, ingefær og chili og fres det til løken er blank. Ha i gulrøtter og nudler og vend det hele sammen. Hell i halvparten av sausen og la den koke inn i nudlene. Dette tar noen minutter. Vend på blandingen hele tiden slik at den ikke brenner seg. Press i saften fra den ene limen. Smak til om det er salt nok, hvis ikke har du i litt mer soyasaus.
Hell på resten av sausen. Ta pannen av varmen og ha i bønnespirene. Vend det hele sammen. Ha på serveringsfat, topp med det grønne fra vårløken, koriander, grovhakka peanøtter og limebåter.

FLERE OPPSKRIFTER MED NUDLER FINNER DU HER.

hvor får du kjøpt tofu?
Godt assorterte dagligvarebutikker, helsekostbutikker og internasjonale matvarebutikker 🙂