vegan norway app update

Stor oppdatering fra Vegan Norway

Vår alles favorittapp har gått gjennom en solid videreutvikling som er live i dag. Her får du alle detaljene.  

Scroll down for the english version.

Vegan Norway er appen som helt gratis tar deg i hånden og guider deg til veganvennlige spisesteder, kiosker og butikker i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. For meg som holder til i Stavanger så er den en drøm å bruke i de tre andre byene. Jeg er mye på reise, og når jeg sitter på bussen eller toget inn til byen så åpner jeg appen, og sjekker hvor jeg kan få tak i mat i nærheten av der jeg skal. Vegan Norway er nøye kuratert – det vil si at hvem som helst ikke kan registrere en plass, neida, alle plassene som ligger inne er håndplukket og testet ut av en gjeng frivillige.

Men tilbake til dagens oppdatering. Jeg tok en prat med grunnlegger og designer av appen, Sally Renshaw, om hva som har skjedd under nattens oppdatering.

– Med denne oppdateringen kommer en svær endring – nå har vi notifikasjoner! Fra brukerens perspektiv virker dette kanskje ikke som en så stor forandring da det ikke påvirker hvordan appen ser ut rent visuelt. Men fordelene for folk som bruker appen, de er store! Oppdateringen betyr at når vi legger til en ny plass i appen, som vi synes er en big deal for det veganske miljøet, så kan vi sende en notifikasjon til brukere, og når de klikker på den så åpner det stedet i appen.

For de som er redde for røde nummer på telefonen sin så kan det virke litt skremmende å få notifikasjoner hver gang noe nytt dukker opp, Vegan Norway har jo tross alt stadig nye plasser.

– Ja vil legger til mange plasser! Bare til nå i 2017 har vi lagt inn over 60 nye steder. Siden vi vet at notifikasjoner kan være irriterende så har vi bestemt oss for å bare sende de til folk når det føles viktig. Et par notifikasjoner i uka kanskje. I tillegg ville vi gjøre notifikasjonene lokale, det må være irriterende for en som bor i Bergen og stadig vekk fikk notifikasjoner om ting som skjer i Trondheim, sier Sally og kommer med en oppfordring til alle som bruker appen:

– For å være sikker på at du får de mest hotte tipsene om relevante veganske steder og hendelser så gå inn i appen og pass på at du har valgt din by i menyen, og at notifikasjoner er skrudd på.

VEGAN NORWAY: Slik så det ut da Vegan Norway stilte med “cookie bar” på vegansk julefestival i 2016.

De fleste som drar på vegetarfestivaler eller er aktive innen veganmiljøet på et eller annet vis kjenner til Sally, og noen heldige av oss har fått blitt kjent med resten av gjengen også. Jeg er så sykt svak for både henne og utvikler Christian Ihle, og er så imponert over hva de får til ved siden av fulltidsjobbene sine. Parallelt med jobbingen med denne oppdateringen har de også, blant annet, jobbet tett med Deli de luca for å få veganske burgere ut i alle deres kiosker samt til samarbeidspartner Esso. Og mer planer har de:

– Først skal vi ha fri i helgen! Det kan kanskje virke som om notifikasjoner er en enkel greie å legge til i en app, men det har faktisk tatt flere måneder med utvikling og testing for å lage den perfekte løsningen for oss. Jeg må bare takke den andre halvdelen av Vegan Norway, Christian. Han her er den herligste mannen og mest hardtarbeidende utvikleren jeg noensinne har møtt. Kjærleik! Så ja, helgen fri, og så er det tilbake til jobb. Faktisk så kan jeg røpe at vi har startet med den neste appoppdateringen. I den neste versjonen vil brukerne merke en stor endring til hvordan kartet ser ut, med ulike ikoner for ulike typer steder, og gruppering av pins i klynger på kartet. Dette er noe som vi tror vil forbedre brukervennligheten veldig, for nå begynner det å bli så mange steder i kartet at det ofte bare ser ut som en sjø av røde prikker. I tillegg har vi i de siste månedene startet å planlegge og organisere en skikkelig spennende event som vil skje under Oslo Vegetarfestival. Dette vil bli den første av sitt slag i Norge, og vil feire det svære veksten som skjer innen det vegetariske og veganske miljøet nå for tiden. Mer info kommer snart!

Ikke fått deg appen ennå? Last den ned gratis her:

Vegan Norway til iOS

Vegan Norway til Android

 English version:

I was surprised with the great news that my Vegan Norway app was updated today. Can you tell us a little bit about this update and what is different about the app now?

– Yes, the new update sees one major change to the app: now we have notifications! Whilst this doesn’t seem like a massive change from the outside, and doesn’t affect how the app looks visually, the benefits to the people using the app will be huge. It means that when we have added a new place to the app which we think is a big deal for the vegan scene, we can send a notification to people which they can click and it will open the review of that place in the app.

But don’t you add a lot of places? Does this mean we will get a notification for every time you add a new place? That could get annoying.

– We do add a lot of places! In fact we have added over 60 places since the start of the 2017. We know that notifications can be annoying so we have decided to only notify people about the important stuff. We also wanted to localise the notifications, as it would be really annoying if you lived in Bergen and kept getting notifications about new vegan places opening in Trondheim. To make sure you get the hottest tips about relevant vegan places and events to you just make sure you have your city selected in the menu and that notifications are turned on. We won’t send notifications every day, it might be one or two a week.

VEGAN NORWAY: Tre ganger der jeg har trengt å bruke appen for å finne mat.

– What’s next for Vegan Norway?

– Well, we are going to take a weekend off because whilst notifications might seem like a simple thing to include in an app, it’s actually taken months of development and testing to make the perfect solution for us. For that I would like to say a huge shout out to the other half of Vegan Norway: Christian Ihle. This guy is the loveliest dude and simultaneously the most hard working developer I have ever met. Big love to him! So yes, a weekend off, and then it’s back to work! Actually, I can tell you that we have already begun working on the next app update. In the next version of the app people will notice a big change to the way the map looks, with different icons for different place types and grouping of map pins into clusters. This is something we think will improve usability massively, as we know that there are so many places in the app now that the map just looks like a sea of red dots.

– For the past few months we have also been organising and planning a really exciting event which will take place at Oslo Vegetarfestival. This event will be the first of it’s kind in Norway, and a celebration of the growth of the norwegian vegan and vegetarian scene. We will share more info about this very soon!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *