

Indiske potetkaker
Herlige middagskaker med poteter, kikerter og indiske krydderier.
Ingredienser til fire porsjoner:
- 2 dl tørka eller 1 eske/boks hermetiske kikerter
- 1 kg poteter
- 3 vårløk
- 3 cm ingefær
- 1 kinesisk hvitløk
- 2-3 ss olje til steking
- 1 ts sennepfrø
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts garam masala
- 1 ts spisskummen
- Salt
- 3 ss kikertmel
Framgangsmåte:
Bruker du tørke kikerter må de bløtlegges over natten (eller minst åtte timer) og deretter kokes møre i godt med vann. Bruker du hermetiske holder det å sile laken av kikertene og skylle de i kaldt vann.
Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell potetene, skjær de i terninger og kok de møre. Sil av vannet og mos de godt sammen. Gjør klar resten mens potetene koker.
Skjær vårløk i ringer, finhakk eller riv ingefær og hvitløk.
Varm opp 1 ss olje til medium varme i en stekepanne. Ha i vårløk, ingefær, hvitløk, sennepfrø, gurkemeie, garam masala og spisskummen, og stek til løken er myk. Ha blandingen i en bolle, tilsett kikertene, salt og etterhvert de moste potetene. Smak eventuelt til med litt mer salt. Rør inn kikertmel til slutt. Blandingen skal være ganske tørr, men du skal kunne forme kaker av den (med litt arbeid med hendene). Er den for tørr til dette så rør inn bittelitt vann.
Varm opp resten av oljen til medium/høy varme i stekepannen. Form runde kaker som du trykker litt flate av potetblandingen, stek de deretter gylne på hver side i pannen.
