veganske brownies oppskrift

Linsebrownies

Litt sunnere og glutenfrie veganske brownies med dadler, linser og havregryn – men som likevel er helt supre på smak!

Lesere har spurt etter bakst med alternativ søtning, og da er det jo bare å sette i gang! Her bruker jeg dadler istedenfor sukker, linser og havregryn istedenfor hvetemel (og egg), og kakaopulver og peanøttsmør for den gode smaken.

Resultatet er saftige, søte og smakfulle brownies som smaker skikkelig godt rett ut fra ovnen.

Linsebrownies1

Ingredienser:

  • 2 dl tørka eller 1 boks/eske hermetiske grønne linser
  • 2,5 dl dadler
  • 2,5 dl havregryn (husk glutenfrie havregryn om browniesene skal være glutenrie)
  • 1 dl kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl eplesyltetøy
  • 0,75 dl soyamelk
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 150 g melkefri sjokolade

Framgangsmåte:

Bruker du tørka linser må de kokes møre før bruk. Bruker du hermetiske holder det med å sile laken av linsene og skylle de i kaldt vann.

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en springform med diameter på cirka 30 cm med bakepapir.

Fjern steinene fra dadlene. Ha fruktkjøttet i en bolle, hell på kokende vann og la det stå i fem minutter. Sil deretter av vannet.

Ha havregryn, kakaopulver, bakepulver, natron og salt i en foodprocessor og kjør til du har et helt jevnt mel. Tilsett linser, dadler, eplesyltetøy, soyamelk, peanøttsmør og vanilje og kjør til du har en jevn røre. Grovhakk sjokoladen og rør inn til slutt.

Fordel røren i formen. Glatt til toppen. Bak I 20-25 minutter, server varm, lun eller kald.

Linsebrownies2

FLERE VEGANSKE BROWNIESOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

banana

7 Comments

  1. Karolina Tabin Fagerland

    Ser deilig ut! Må vi ha eplesyltetøy i? Har det ikke, pluss der er det som oftest sukker..

    1. Karolina Tabin Fagerland

      Og kan man ha havremelk iplassen for soyamelk, da det er sukker i soyamelk også 🙂
      Kunne tenkt meg helt sukkerfritt pga magen.

      1. Karolina Tabin Fagerland

        … Pluss sønnen min skal ikke ha soya

      2. Mari Hult

        Havremelk går helt fint 🙂

    2. Mari Hult

      Du kan evt koke noen epler uten sukker og ha i. Eplene gir fuktighet og sødme til kaken.

  2. Nå står den i ovnen! Gleder meg til å få tilfredsstilt mine lørdags-munchies med noe som faktisk ikke er så verst sunt heller. Jeg hadde ikke eplesyltetøy, men fant en eple- og ingefærgelé jeg hadde plukket opp et eller annet sted. Det syntes jeg hørtes ut som en knakande god erstatning! Takk for fin oppskrift!

    1. Mari Hult

      ooooh spennende 😀 Håper du liker!

Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *