vegansk kålaffel oppskrift

Kålaffel

Fantastisk god grønnsaksburger med kålrot i hovedrollen. 

I desember var jeg en liten tur i Trondheim (FOR en nydelig by forresten! Hint hint kan dere invitere meg tilbake snart?), og da stakk jeg innom Persilleriet for første gang. Persilleriet er en herlig liten vegetarkafe med et par sitteplasser, rimelige retter og hjelpsom betjening. Jeg var egentlig ikke særlig sulten da jeg gikk inn, men endte opp med å bestille den største tallerkenen de hadde fordi jeg ikke klarte å velge.

Alt var godt, men retten som virkelig skilte seg ut var “kålaffel”. En falafel med kålrot. Supergod! Jeg kommenterte dette på vei ut, og den koselige servitøren fortalte at oppskriften lå ute på Facebook-siden deres. Sånt synes jeg er så kult – folk som er gira på å dele oppskrifter framfor å holde på hemmelighetene sine! Det samme gjorde alltid kokkene på nedlagte Resept her i Stavanger, og det synes jeg var så skjønt. Så nå, nå deler jeg videre! Denne varianten har litt annen steketemperatur- og tid, fordi dere kjære lesere hele tiden spør etter raskere retter. Her finner dere originaloppskriften fra Persilleriet, videooppskrift and all. 

Kålaffel1

Her er min vri:

Ingredienser til fire porsjoner:

  • 1 kålrot
  • 1 potet
  • 2 sjalottløk
  • ½ ts kanel
  • ¼ ts karri (gjerne Curry Madras)
  • ½ ts sort pepper
  • Ca 2 ts havsalt
  • 3 ss kikertmel (kanskje litt mer)
  • 3 ss havregryn
  • Rapsolje til steking

Framgangsmåte:

Skrell kålrot og potet, riv de deretter på et rivjern eller i en foodprocessor. Grovhakk løk.

Ha kålrot, potet og løk i en bolle, rør inn kanel, karri og pepper. Smak til med salt.

Rør deretter inn kikertmel og havregryn, jobb sammen til du har en deig som begynner å holde sammen – du skal kunne forme kaker av de som ikke faller fra hverandre. Tilsett mer kikertmel om det trengs. Form runde boller av farsen, klem de litt flate (1-2 cm tykkelse er okei).

Forvarm stekeovnen til 180 grader, kle et stekebrett med bakepapir. Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Stek kakene gylne på hver side. Fordel de utover stekebrettet og etterstek i ovnen i cirka 25 minutter. Snu de halvveis i steketiden.

Går kålaffelen i oppløsning under steking kan du godt ha de rett i ovnen uten forsteking, da holder de fasongen bedre.

kålaffel2

TILBEHØRSFORSLAG FINNER DU HER. 

falaffel

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *