vegansk eplechutney oppskrift

Eplechutney

Hjemmelaga chutney er supert til indisk mat. 

Supert/obligatorisk –  kommer an på hvordan du ser det. Jeg er i alle fall enormt glad i chutneyer til indisk mat, og synes det er gøy å eksperimentere med andre smaker enn mango. Oppskriften har jeg funnet på supre Nirus verden.

Ingredienser til en skål:

  • 3 røde epler
  • 1 ss olje
  • 2 nellik
  • 1 kardemomme
  • 2 laurbærblad
  • 2 kanelstenger
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 ts malt koriander
  • 0,5 ts chilipulver
  • 4-5 ts sukker
  • Salt etter smak

Framgangsmåte:

Skrell og rens eplene. Ha epler og litt vann i en bolle, knus grovt med stavmikser. Åpne kardemommen.

Varm opp olje i en gryte og tilsett laurbærblad, kardemomme og kanel. La dette frese i ett minutt og ha i resten av krydderne, epler og vann. Bland godt. Tilsett salt og sukker til slutt og la det småkoke i noen minutter.

Eplechutney1

FLERE CHUTNEYOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

yngve

2 Comments

  1. Hei

    Når du sier 1 Kardemomme, mener du da ett kardemomme frø?
    Ellers tusen takk for en super blogg!

    1. Mari Hult

      Jaa, jeg vet ikke helt hva det heter på norsk.. Cardamom pod på engelsk om det hjelper 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *