vegansk meze vegetarbloggen

Yalla, yalla! Meze för alla!

Innlegget er en del av mitt samarbeid med Sevan Norge. 

I Oslo neste helg? Da håper jeg du kommer og møter meg på Meny Ringnes Park og smaker på fabelaktige falafler og hummuser. 


Jeg har et nytt samarbeid på gang – og denne gang med en leverandør av favorittmaten min! Alle som kjenner meg eller bloggen vet at falafel, det er favorittretten. Jeg har samlet venner og kolleger rundt falafelbordet gang etter gang etter gang, og skjemt de bort med ulikt tilbehør og nye varianter nesten hver eneste gang.

Så da Sevan ville inngå samarbeid ble jeg rett og slett skikkelig glad og stolt. De er, såvidt jeg vet, eneste leverandøren i Norge som har ferske falafler i vanlige dagligvarebutikker. Og ikke nok med det – de har også ulike typer hummus, av den skikkelig kremete typen som jeg liker aller best.

Sevan hummusene

Sist uke sendte de meg en kjølebag med masse av produktene sine så jeg kunne få teste de ut. Jeg kalte inn venner til “testefest”, og vi spiste oss gjennom hele bagen. Vi prøvde ulike kombinasjoner av falafel og hummus, prøvde med brød, salat, granateple og sumac. Og vet dere hva? Det var kjempegodt! Og vi er ganske kresne på falafel altså!

Lørdag 4. mars fra klokken 12 til 16 skal jeg være med Sevan på Meny Ringnes Park (de med den første vegetardisken, vet du) og servere mine favoritter av sortimentet deres. Det gleder jeg meg veldig til, både fordi jeg er spent på hva andre synes om de, og fordi jeg håper å møte mange av dere lesere der. Det skal også være (drumroll) TV-TEAM til stede, som skal filme herlighetene. Tror dette kan bli en skikkelig kjekk dag!

Sevan fire produkter kombi

Klarer du ikke vente? Noen av produktene er allerede ute i Meny-butikker på østlandet, og det går an å spørre etter de i Meny over hele landet. Av hummustypene er det “original” og “hot’n spicy” som er lettest tilgjengelig. I motsetning til de ferdighummusene jeg har smakt i Norge så er disse to mye mykere og jevnere, og minner mer om hummusen du får servert på restauranter med mat fra Midt-Østen og Marokko.

Er du ikke allerede superforelska i hummus sånn som meg, så kan jeg si at det er en nydelig dip som er et proteinrikt og sunnere alternativ til rømme- og oljebaserte dipper. Og veldig, veldig godt.

Sevan fersk falafel

To falafeltyper er også ute i butikk, disse er klare til bruk i esken, men de blir best om du steker de i litt olje i et par minutter  slik at de blir sprø på utsiden, myke på innsiden og varme tvers gjennom. Tar ikke lange tiden.

Foruten original så har Sevan en rødbetefalafel å få tak i, og denne har i tillegg til kikerter, løk og hvitløk faktisk 27% rødbete i seg. Dette gjorde den 1. rød i fargen og 2. supersaftig og god.

Sevan rødbetefalafel

Vi smakte også en brokkolivariant som til vår store fortvilelse enda ikke er ute i norske butikker. Det er skikkelig synd, for den var utrolig god. Alle falafeltypene er både veganske og glutenfrie. Veldig kjekt synes jeg, da jeg får mye tilbakemeldinger fra lesere som ønsker mer mat uten gluten.

Så da gleder jeg meg veldig til neste lørdag, og håper virkelig dere kommer innom for å hilse på og å smake på disse produktene!

Sjekk ut nettsiden til Sevan her (gjør det, den er skikkelig sjarmerende) og Facebook-siden her.

Sevan meze

2 Comments

  1. Camilla Fladberg

    Yeah! Noen av produktene er til og med uten olje…

    1. Mari Hult

      🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *