

Grønn daal
Nydelig indisk linserett – sunt, smakfullt og rimelig.
Dette er kjempegode linser med masse smak av India, med konsistens nesten som stuing.

Ingredienser til 2 porsjoner:
- 4 dl tørka grønne linser
- 2 plommetomater
- 2 sjalottløk
- 3 cm ingefær
- 1 grønn chili
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts salt
- 1 ts olje til steking
- 2 ts sennepfrø
- En håndfull karriblader
Framgangsmåte:
Bløtlegg linsene i kaldt vann i cirka en time før du begynner. De tåler fint å ligge lengre i vann også. Skjær tomatene i terninger, finhakk sjalottløk, ingefær og chili. Legg halvparten av løken og alt chilien til side.
Ha linsene, tomatene, halvparten av løken, ingefær, gurkemeie og salt i en gryte. Hell på vann, det skal være 4-5 cm mer vann enn linser. La det hele koke opp og deretter småkoke i cirka 30 minutter. I mellomtiden varmer du opp oljen til medium varme i en panne. Ha i sennepfrø, karriblader, resten av løken og chilien og la det surre til alt er mykt. Rør inn i linsene rett før servering.
Daal smaker veldig godt sammen med andre indiske retter, for eksempel med papadums, chutney og krydret ris.

FLERE INDISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER.
