vegansk grønn daal oppskrift

Grønn daal

Nydelig indisk linserett – sunt, smakfullt og rimelig. 

Dette er kjempegode linser med masse smak av India, med konsistens nesten som stuing.

grønn daal

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 4 dl tørka grønne linser
  • 2 plommetomater
  • 2 sjalottløk
  • 3 cm ingefær
  • 1 grønn chili
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 1 ts olje til steking
  • 2 ts sennepfrø
  • En håndfull karriblader

Framgangsmåte:

Bløtlegg linsene i kaldt vann i cirka en time før du begynner. De tåler fint å ligge lengre i vann også. Skjær tomatene i terninger, finhakk sjalottløk, ingefær og chili. Legg halvparten av løken og alt chilien til side.

Ha linsene, tomatene, halvparten av løken, ingefær, gurkemeie og salt i en gryte. Hell på vann, det skal være 4-5 cm mer vann enn linser. La det hele koke opp og deretter småkoke i cirka 30 minutter. I mellomtiden varmer du opp oljen til medium varme i en panne. Ha i sennepfrø, karriblader, resten av løken og chilien og la det surre til alt er mykt. Rør inn i linsene rett før servering.

Daal smaker veldig godt sammen med andre indiske retter, for eksempel med papadums, chutney og krydret ris.

grønn daal1

FLERE INDISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

rosa

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *