vegansk daddelchutney oppskrift

Daddelchutney

Uslåelig til indisk mat, og… bedre enn du skulle tro. 

Jeg er den første til å innrømme at dette bildet ikke skriker “DETTE MÅ DU LAGE NÅÅÅÅ”. Men du må nesten det likevel. Vi laget dette som tilbehør på et kurs jeg holdt i veganske hverdagsmiddager med en god gjeng bergensere. Jeg tror vi var oppe i 14-15 ulike retter, alle fant sine favoritter, og alle valgte ut denne chutneyen som den store overraskelsen.

Kjempegodt til indisk mat. Bruk den der du vanligvis ville safet med mangochutney, for eksempel.

Ingredienser til en stor skål:

  • 300 g dadler
  • 2 ss olje
  • 1 kanelstang
  • 2 nellik
  • 1 dl lys eddik (eplesider er bra)
  • 0,5 dl brunt sukker
  • Salt

Framgangsmåte:
Rens dadlene og fjern steinene. Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i kanelstang og nellik og surr i 2 minutter. Tilsett dadler, eddik, sukker og salt og la det hele småkoke i 10-15 minutter til det tykner.

FLERE CHUTNEYOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

banana

2 Comments

  1. Så god! Mmmm Vet du hvor lenge den er holdbar?

    1. Mari Hult

      Jeg har hatt den stående i flere uker (i lukka glass i kjøleskap) 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *