lanseringsfest vegetarbloggen oslo

Vegetarfestivalen letter på sløret

Sjekk ut de første smakebitene av hva du kan forvente på årets festival.

Jeg er sikker på at jeg snakker for veldig, veldig, veldig mange veganere, vegetarianere og veggisinteresserte når jeg sier at Oslo Vegetarfestival – det er årets høydepunkt. Jeg klarer ikke engang begynne med å forklare hvor ufattelig begeistret jeg er for denne festivalen.

Men la meg prøve.

Den er awsome. AWSOME. Du må bare dra dit. Over to dager – og alltid i strålende solskinn (sorry om jeg jinxer det nå) kan du spise så mye veganmat du bare klarer midt i Oslo Sentrum. I store utedørs telt samt i foodtrucks rundt en nydelig grønn plass med benker finner du matselgerne, og i midten kan du sette deg med kjente og ukjente (eller helt alene, om du er introvert som meg), og spise så mye god mat du ikke engang kommer på å drømme om.

Oslo vegetarfestival 201618

Når du er hvis du blir mett stikker du inn i de svære hallene i dogA og sjekker ut stands som selger alt fra kule t-skjorter, kokebøker og medlemskap i ulike organisasjoner til krydder, soyakjøtt og Vego-sjokolade. Så er det ut igjen, få deg en belgisk vaffel eller vegansk softice mens du nyter en soyalatte, og så rusler du inn på et inspirerende foredrag med et eller flere ledende internasjonale og nasjonale navn innen vegetarmat, dyrerettigheter, miljø eller landbruk. På vei ut er du kanskje småsulten igjen, da passer det greit å sette seg inn i nytt telt og få med deg et inspirerende kokkekurs med smaksprøver.

Du ser på klokken, og takke være det store uteområdet og effektive køsystemet så har du fortsatt halve dagen igjen til å spise mer, og når lørdagen er omme så venter en tilsvarende søndag.

Vil du ha det ennå mer klissete? Her kan du lese min kjærlighetserklæring til festivalen fra i fjor. 

Det kribler alltid litt i magen når damene bak vegetarfestivalen åpner litt på lokket og lar oss se inn mot årets festival. Vi vet det blir bra, vi vet vi skal dra, likevel så er det når nyhetene slippes at vi skikkelig begynner å glede oss.

– Det er viktig for oss å utvikle oss fra år til år, så festivalen blir enda bedre enn året før. Vi jobber derfor på spreng nå for å få til noen veldig spennende foredragsholdere, utstillere og andre eventer, som vi ikke har hatt tidligere, sier festivalsjef Heidi Røneid, som arrangerer festivalen med makker Synne Hewitt.

– Fjorårets festival har vært den største suksessen så langt. Vi har aldri hatt så mange utstillere og matboder. Tidligere har vi hatt problemer med kø, men i fjor var første året hvor det omtrent ikke var kø noe sted. Og vi har aldri fått så mange positive tilbakemeldinger fra besøkende om at de var fornøyd med det store utvalget av matboder, og andre utstillere. Vi hadde også en networking-sesjon for første gang, hvor personer som er interessert i å jobbe for veganisme på en eller annen måte kan møte andre som er interessert i det samme. Sesjonen er en unik måte å møte andre og kanskje finne samarbeidspartnere, så jeg anbefaler folk å delta på denne sesjonen.

Arbeidet med årets utstillere og program er i full gang, og Røneid tar svært gjerne imot ønsker fra publikum på kontakt@oslovegetarfestival.no.

Foreløpig bekrefta utstillere til Oslo Vegetarestival 2017:

Funky Fresh Foods (sponsor) – Funky Fresh Foods driver den populære vegan- kaféen på DogA.

NOAH – for dyrs rettigheter (sponsor) – Norges største dyrerettigetsorganisasjon, som jobber for å øke tilbudet av vegetarisk mat.

Det indonesiske kjøkken – Stor utvalg av veganske retter.

Dyrevernalliansen – Dyrevernorganisasjon som jobber faglig og politisk for dyr i landbruket, pels- og forsøksdyrindustrien.

EARTHEREAL – Økologiske og Fairtrade T-skjorter!

Ecopets – Ecopets tilbyr vegansk hunde og kattemat i Norge.

Oslo vegetarfestival 20169

Framtiden i våre hender – Framtiden i våre hender er Norges største miljø- og solidaritetsorganisasjon.

Helsepersonell for plantebasert kosthold (HePla) – Leger og ernæringsfysiologer opplyser om et sunt, plantebasert kosthold

Mere Suppe  – Ferske supper uten tilsetningsetningsstoffer

MYTREATORGANICS – Leverandør av økologiske og vegan godis. Rene produkter, helt enkelt.

Popcorn to the people – Popcorn til foket

På Pinne – Håndlaget, naturlig sunn is!

Rødbeten Økologiske 

Tsome Kitchen – Eritreisk og etiopisk vegansk mat

Vafleriet – Nystekte veganske belgiske vafler og vegansk soft-is. Veganske deilige smoothies.

Vegan bodybuilding – muskelbyggerne fra England

Vegansk Julefestival – En god jul for alle – Årlig festival med god mat, etiske julegaver og inspirerende kurs og foredrag.

Veganermat – Stort utvalg av veganske daglivarer. Alt fra sjokolade til kjøyterstatning.

Veganreise til Berlin – Bli med på en unik reise til Europas veganske hovedstad med reiseleder Thomas H. Olsen fra Veganmannen.no.

Økosjokolade Ingredienser til å lage din egen sunne og sukkerfrie sjokolade.

Oslo vegetarfestival 2017 arrangeres 13. og 14. mai på DogA og Kulturkirken Jacob, i Hausmannsgate i Oslo

OSLO VEGETARFESTIVAL: Norges første og største vegetarfestival, og et årlig høydepunkt for de fleste veganere og vegetarianere.
OSLO VEGETARFESTIVAL: Norges første og største vegetarfestival, og et årlig høydepunkt for de fleste veganere og vegetarianere.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *