vegansk blomkålsalat oppskrift

Blomkålsalat

Ovnsbakt blomkål serveres på en seng av kjempegode rå grønnsaker vendt inn i en smakfull tahinidressing. 

Dette er virkelig en super rett om du skal ha gjester. For det første – den tar seg veldig godt ut, og viser hvordan vegansk mat er fargerikt og flott. Videre så er det sunt, for all del, og smaken er veldig bra. Sett denne veldig gjerne på en buffet eller server som tilbehør (i så fall er det nok til åtte porsjoner), eller slå til med blomkål som hovedrett.

Ingredienser til fire porsjoner:

 • 3 blomkål
 • 3 ss rapsolje
 • 3 ss lønnesirup
 • 1,5 ts salt
 • 1 ts paprikapulver
 • 1 ts løkpulver
 • 1 ts hvitløkpulver
 • 1 ts chilipulver
 • 1 ts kajennepepper
 • 1 ts malt sort pepper
 • 1 ts timian
 • 1 ts oregano
 • 400 g grønnkål
 • 4 gulrøtter
 • 2 beter (rød, gul og/eller polka)
 • 1 agurk
 • 400 g kirsebærtomater
 • Evt reddiker

Dressing:

 • 6 ss tahini
 • 3 sitroner
 • 2 kinesisk hvitløk
 • Salt og pepper
 • Litt vann

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle to stekebrett med bakepapir. Skjær bladene av blomkålene og del de i buketter. Rør sammen olje, lønnesirup, salt, paprikapulver, løkpulver, hvitløkpulver, chilipulver, kayennepepper, sort pepper, timian og oregano. Vend blomkålbukettene i blandingen og fordel utover stekebrettene. Bak i 20-30 minutter, vend på blomkålbukettene underveis.

Snitt grønnkål, skrell gulrøtter og beter og skjær de i tynne skiver. Skjær agurk i terninger, skjær tomatene i to eller fire. Skjær reddiker i skiver. Rør alt sammen, vend inn dressingen (oppskrift under). Fordel utover serveringsfat. Topp med de nybakte blomkålbukettene.

Dressing:

Ha tahini i en foodprocessor eller blender. Press i sitronsaften, ha i hvitløk, salt og pepper. Kjør til du har en jevn og tykk dressing. Spe med vann til du har flytende konsistens – ikke for tykk. Smak eventuelt til med litt mer salt og pepper.

Blomkålsalat1

FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *