vegansk sjokoladepudding vegetarbloggen sykt godt oppskrift

Mormors sjokoladepudding

I anledning morsdagen – her er en av mine favorittoppskrifter fra boken min “Sykt godt” i sin helhet. 

Jeg var utrolig heldig som fikk vokse opp vegg i vegg med mormor og morfar.

Mormors spisebord var min favorittplass i hele verden. Jeg fortet meg hjem fra skolen  slik at jeg rakk middag hos dem før mor og far kom hjem fra jobb. Når mormor laget vafler, kunne jeg lukte det langt oppe i veien.

Det ble mange søndagsmiddager der også. Hun elsket å stå hele dagen på kjøkkenet for å lage mat til hele familien. Som alle vet, spiser voksne folk utrolig seint. En annen universell sannhet er at det  er liten sjanse for dessert om du ikke spiser opp middagen. Derfor pleide jeg alltid stikke inn til mormor og morfar litt før de andre. Morfars soverom var litt kjøligere enn
oppholdsrommene, og matvraket Mari visste veldig godt at det var der desserten var gjemt. Så jeg plastbollen med et hjerte i bunnen (sånn som de hvelvet over på fat i gamle dager), forstod jeg at det var sjokoladepudding som ventet meg. Det beste jeg visste.

Jeg velger å tro at mormor laget det ofte på grunn av min overdrevne kjærlighet til akkurat den desserten. Det var all motivasjon en liten jente trengte for å pine seg gjennom hovedretten.

Hemmeligheten hennes var enkelt og greit å ha i ekstra kokesjokolade i puddingen. Ja, og en solid dose bestemorskjærlighet.
Den beste ingrediensen som finnes.

Mormor og Mari-3

Ingredienser til 4 porsjoner: 

  • 2 dl sukker
  • 0,75 dl kakaopulver
  • 1,5 dl maisstivelse
  • 7 dl soyamelk med sjokoladesmak
  • 50 g melkefri sjokolade
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • friske bær og/eller vaniljesaus til servering

Framgangsmåte: 
Ha sukker, kakaopulver og maisstivelse i en gryte. Visp det godt sammen. Ha i soyamelken, og visp den inn til du har en
helt jevn blanding. Kok opp forsiktig mens du visper. Hvis blandingen ser ut til å brenne seg, må du skru ned
varmen.

Sett ned varmen med en gang det koker, men fortsett å vispe. Etter 5–10 minutter stivner puddingen. Ta gryten av
varmen.

Finhakk sjokoladen, og ha i gryten sammen med vaniljeekstrakt. Rør til sjokoladen har smeltet.

Puddingen kan serveres varm, eller du kan ha den over i en skål dekket med plastfolie og sette den i kjøleskapet over
natten.

Server med friske bær og/eller vaniljesaus.

vegansk sjokoladepudding vegetarbloggen sykt godt oppskrift

Tips: Har du ikke soyamelk med sjokoladesmak i huset, kan
du fint bruke vanlig. Tilsett da 50 gram sjokolade ekstra.

LES MER OM BOKEN MIN HER. 

falaffel

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *