vegansk rød curry oppskrift

Rask rød curry

Innlegget er sponset av Rice Dream

Nulder, grønnsaker, tofu og en drøm av en plantemelk leverer ukas raskeste middag. 

Sist uke spurte jeg dere på Facebook hva dere ønsker dere mer av på bloggen, og lite overraskende var det raske middagsretter som “vant”. Gjerne retter som kan lages i en panne eller gryte. Jeg må innrømme at jeg ble skikkelig glad dere ikke spurte etter bryllupskaker, supersunn mat og salater, så tenkte at desto fortere jeg begynner å levere raske middagsretter, desto mer fornøyde blir dere med “bestillingene”.

Her har jeg stekt opp en haug med grønnsaker og tofu (tofuen erstatter du lett med ulikt juksekjøtt om du foretrekker det), rørt inn rød curry paste og hatt i kokosmelk til slutt. Rice Dream sin Coconut Cream er awsome å bruke her, fordi den er ikke så feit som vanlig kokosmelk, uten at det går ut over smaken. I tillegg er den på kartong, som er mye mer praktisk i kjøleskapet mitt (seriøst. Jeg blir dårlig av åpna hermetikkbokser i kjøleskapet).

Rød curry rice dream5

For syv år siden da jeg begynte å lukte på dette med vegansk kosthold så måtte jeg på spesialbutikker med håp om kanskje å finne en kartong soyamelk. I dag har Jokeren på hjørnet her jeg bor både, soyamelk, rismelk, mandelmelk og kokosmelk, så det er virkelig enkelt å velge bort kumelk. De siste dagene har jeg fått teste Rice Dream sitt sortiment, og kost meg med produktene i alt fra kaffe og smoothies, via frokostblanding og pannekakerøre, til middagsretter og brownies. Utrolig, utrolig kjekt at det finnes så mange varianter! Favoritten er sjokolademelken i glasset (suprise suprise) og kokosmelken i middagsretter.

Rice dream hele sortimentet

Men tilbake til raske middager. Bruk de grønnsakene du har i hus. Har du ikke nudler så gjør ris eller quinoa samme nytten, det aller beste er om du har noen ferdigkokte rester fra i går, da går dette så fort at du ikke rekker å mate katten engang.

Ingredienser til to porsjoner: 

 • 200 g fullkornsnudler (eventuelt andre nudler, ris eller quinoa)
 • 2 paprika (her har jeg brukt en rød og en grønn)
 • 1 liten brokkoli
 • 3 gulrøtter
 • 200 g tofu eller annen kjøtterstatning
 • 2 ss olje til steking
 • 1 ss rød currypaste (fra glass eller hjemmelaget)
 • Ca 2 dl Coconut Dream
 • Eventuelt litt salt eller soyasaus
 • Frisk koriander
 • Sesamfrø

Framgangsmåte: 

Kok nudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll de i litt kaldt vann slik at kokeprosessen stopper. Begynn på resten mens nudlene koker.

Skjær paprika i strimler, brokkoli i små buketter og gulrøtter i skiver. Skjær tofuen i terninger.

Varm opp olje til medium varme i en panne. Ha i tofuen og stek den slik at den begynner å bli gyllen (i alle fall stivere) på alle kanter. Skru varmen opp til fullt, ha i grønnsakene og stek i 3-4 minutter til. Rør inn currypaste, nudler og hell på kokosmelk.

Rød curry rice dream2

La det hele putre noen minutter, smak til med litt salt eller soyasaus.

Rød curry rice dream3

Dryss koriander og sesamfrø over og servér rykende varmt.

Rød curry rice dream4

FLERE CURRYOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *