vegansk chipotle mac n cheese oppskrift

Chipotle mac ‘n’ cheese

Herlig texmex-makaroni – supert tilbehør til både burritos og burgere. 

Med en amerikansk tante som alltid har vært god å lage mat, så har jeg alltid vært vant med å få makaroni og ost i ulike varianter servert. Tidligere var jeg opptatt av at det alltid skulle gratineres i ovnen, en tradisjon jeg har glemt litt på mine (skal vi si..) eldre dager. Her bare koker vi pasta, lager en saus, vender det hele sammen og serverer – lett som en plett! Er du ikke så glad i spicy mat kutter du ned (eller helt ut) på chipotlene, og har evt i en teskje røkt paprikapulver istedenfor.

Ingredienser til seks porsjoner:

  • 5 dl cashewnøtter
  • 500 g makaroni
  • 5 dl grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
  • 8 chipotle i adobosaus
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 4-5 ss næringsgjær
  • 4 ss hvit miso (kan evt erstattes av 2 ss soyasaus)

Framgangsmåte:

Bløtlegg cashewnøttene i vann i et par timer.

Kok makaroni etter anvisning på pakken.

Sil vannet av nøttene. Ha de i en foodprocessor eller blender med grønnsakskraft, chipotler, hvitløk, næringsgjær og miso. Kjør til du har en helt jevn saus. Ha den over i en gryte, varm opp, vend inn den kokte makaronien og servér når alt er gjennomvarmt.

chipotle mac cheese1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ MAC ‘N’ CHEESE FINNER DU HER. 

rosa

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *