

Chipotle mac ‘n’ cheese
Herlig texmex-makaroni – supert tilbehør til både burritos og burgere.
Med en amerikansk tante som alltid har vært god å lage mat, så har jeg alltid vært vant med å få makaroni og ost i ulike varianter servert. Tidligere var jeg opptatt av at det alltid skulle gratineres i ovnen, en tradisjon jeg har glemt litt på mine (skal vi si..) eldre dager. Her bare koker vi pasta, lager en saus, vender det hele sammen og serverer – lett som en plett! Er du ikke så glad i spicy mat kutter du ned (eller helt ut) på chipotlene, og har evt i en teskje røkt paprikapulver istedenfor.
Ingredienser til seks porsjoner:
- 5 dl cashewnøtter
- 500 g makaroni
- 5 dl grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
- 8 chipotle i adobosaus
- 2 kinesisk hvitløk
- 4-5 ss næringsgjær
- 4 ss hvit miso (kan evt erstattes av 2 ss soyasaus)
Framgangsmåte:
Bløtlegg cashewnøttene i vann i et par timer.
Kok makaroni etter anvisning på pakken.
Sil vannet av nøttene. Ha de i en foodprocessor eller blender med grønnsakskraft, chipotler, hvitløk, næringsgjær og miso. Kjør til du har en helt jevn saus. Ha den over i en gryte, varm opp, vend inn den kokte makaronien og servér når alt er gjennomvarmt.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ MAC ‘N’ CHEESE FINNER DU HER.
