

Ukemeny: Uke 6, 2017
Syv veganske middagsretter til inspirasjon i uken som kommer + handleliste.
Veganuar er ferdig, og vi er tilbake til de vanlige ukemenyene. Men en ting har jeg behold – handlelisten! Er den hjelpsom å ha?
Handlelisten for uke 6 finner dere her.
Og så – oppskriftene:
Herlig ovnbakt makaroni i kremet osteaktig saus og med masse gode grønnsaker.

Tirsdag: Quinoasalat med granateple
En av bloggens tidligste oppskrifter, og en av de jeg alltid går tilbake til. Sunt og veldig godt med quinoa og granateple i hovedrollen. Synes du det er skummelt å koke quinoa anbefaler jeg å lese denne.

Onsdag: Vegansk shepherd’s pie
Linseragu toppes med potetstappe og gratineres i ovnen. Bruk gjerne diverse grønnsaksrester i sausen, alt smaker godt her.

Nydelig grønnsakssuppe med smak av India. Supergod!

Fredag: Fylte squash med smak av Mexico
Et sunnere alternativ til fredagstacoen, men likevel skikkelig smakfullt.

Bønner, søtpotet og pastinakk med selskap av masse indiske krydderier. Servér gjerne med indisk ris og mangochutney.

Festblomkål signert Jamie Oliver. Det tar litt tid, men du får lønn for ventingen i den nydelige smaken.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Hei!
Synes ukemenyene du lager er så flotte og inspirerende, og det at det følger med en handleliste er super kjekt.
Det jeg lurer på er om du vet sånn ca hvor mye penger du bruker på mat i løpet av én uke, og eventuelt på en måned? 🙂
Er det for eksempel mulig for deg å sette opp handlelisten med en gjennomsnittlig pris på varene?
Mange mener det er dyrt å spise vegetarisk, men jeg føler at man kan spare noe hvis man velger ut litt smart.
Hilsen
Studenten
Takk for fine ord 🙂 Jeg tror at prisoversikt blir for mye ekstraarbeid dessverre, men jevnt over vil jeg jo påstå at det er betydelige penger å spare på å spise vegansk – om du dropper ferdigprodukter og heller opparbeider det et solid lager av basisvarer og krydder.
Takk for inspirerende oppskrifter og smittende matglede. 🙂 Hvis jeg kunne komme med et ønske merker jeg et behov for å vite om en middagsrett dekker næringsbehov til et voksen.
Jeg er en newbie til et plantebasert diet og merker at jeg sliter med å få oversikt over inntak av macros. Jeg tenker hovedsakelig på proteiner og gunstige fett. Jeg merker at i overgang til et vegansk kosthold spiser jeg mer sukker og brød for å mette og klarer ikke får nok proteiner i meg.
Anbefaler å sjekke Hepla – helsepersonell for plantebasert ernæring. De har gode svar til deg 🙂
Takk for tipset 🙂
Værsågod 🙂