veganske sprøstekte poteter oppskrift

Skikkelig sprøstekte poteter

Verdens beste råvare ble akkurat enda bedre!

Denne oppskriften har jeg funnet på en av mine favorittblogger, nemlig Mat på bordet. Sprøstekte poteter er noe alle liker, og hun har funnet et triks som gjør de ennå litt sprøere. Morsomt nok så er den hemmelige ingrediensen den samme som vi bruker for å få ekstra myk hummus. You go figure. Men altså – natron! Natron i kokevannet gjør nemlig at overflaten på potetene blir litt rufsete, om det er lov å si. Etter kokingen skal vi nemlig steke potetene videre i ovnen med olje, og med rutsete overflate trekker oljen lenger inn, og potetene blir sprøere. Hokus pokus liksom!

Skikkelig sprøstekte poteter1

Ingredienser:

  • 3 l vann
  • 2 ss salt
  • 0,5 ts natron
  • 1 kg kokefaste poteter
  • 3 ss olje
  • Pepper
  • Eventuelt hvitløk og urter

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 210 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form. Kok opp vannet i en stor gryte, ha i salt og natron når det koker.

Skrell potetene og skjær de i mindre biter. Ha de i vannet og la de koke i 10 minutter.

Sil vannet av potetene og la de få dampe av seg litt. Hell deretter oljen i og rist godt på gryten slik at kantene på potetene blir enda litt styggere.

Ha potetene over i den ildfaste formen, strø på litt mer salt samt pepper, og sett i ovnen. Stek i cirka 40 minutter – steketiden avhenger av hvor godt (eller lite) stekt du liker potetene. Vend gjerne litt på de underveis.

Skikkelig sprøstekte poteter2

Vil du ha hvitløk- eller urtesmak så finhakker du dette og vender inn rett før servering. Potetene servéres rykende varme.

Skikkelig sprøstekte poteter alternativ

FLERE OPPSKRIFTER MED POTETER FINNER DU HER. 

yngve

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *