veganske spagettimuffins oppskrift

Spagettimuffins

HER ER DET NOE MUFFENS!

Dette er ikke retten du bare hiver i hop og serverer til middag. Det er retten du lager om du vil ha en skikkelig icebreaker, lage stemning, være litt crazy. Jeg har ikke kommet på konseptet selv, for all del, jeg har sett det på et par amerikanske blogger.

Greia er den – vi koker spagetti og ha den i muffinsformer – lagt opp som små reder om du vil. Oppi der har vi i en saus og eventuelt litt fyll (her stekt tofu og spinat), der sausen får blande seg med pastaen slik at det stivner i ovnen.

Ute av ovnen må de forsiktig lirkes ut med en kniv (evt kan du bruke muffinsformer, og overlater lirkingen til gjestene dine), for så å settes på serveringsfat. Dette er lettest å gjøre når muffinsene er avkjølt noe, så dette er kanskje mer en morsom forrett eller buffet-rett enn en hovedrett.

God stemning blir det ihvertfall.

Ingredienser:

  • 200 g spaghetti
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 pakke tofu (ca 250 g er ok)
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ss lønnesirup
  • 2 ss næringsgjær
  • 2 ss olje
  • 1 pakke matfløte av soya eller havre
  • 1 dl vann
  • Salt og pepper
  • 100 g spinat

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram et muffinsbrett med 12 former og gni de inn med litt olje.

Kok spaghetti etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll spaghettien i kaldt vann.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær tofu i terninger. Rør sammen soyasaus, paprikapulver, lønnesirup og næringsgjær i en liten bolle.

Varm opp oljen til medium varme i en panne. Stek tofubitene under jevnlig vending slik at de blir jevnt stekt på alle sidene. Når de begynner å bli gylne har du i sjalottløk og hvitløk, og heller soyasausblandingen over. Stek videre i 4-5 minutter.

Hell i matfløte, vann, salt og pepper og la det surre i et par minutter. Grovhakk spinat og ha inn helt i slutten.

Fordel spagetthien i muffinsformene.

Spagettimuffins1

Ha en god spiseskje tofu og saus over.

Spagettimuffins2

Bak i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl gjerne før servering.

Spagettimuffins3

Bruk en kniv og lirk muffinsene forsiktig ut av formen og over på serveringsbrett. 

FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Så kreativt med spaghettimuffins, disse skal garantert testes ut!

    1. Mari Hult

      Hurra 😀 Takk for kommentar!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *