

Potetsalat med pesto og ruccola
Varme poteter vendt inn i en herlig pesto, servert med masse ruccolasalat. Perfekt til grillmaten, på buffeten eller som tilbehør til en pasta eller risotto.
Poteter er så gode og anvendelige at det nesten er helt utrolig. Her baker vi de i ovnen for den ekstra bra smaken, og serverer de i en salat med masse god smak av hvitløk, basilikum og sitron.

Ingredienser:
- 800 g kokefaste poteter
- 2 ss raps- eller solsikkeolje
- Salt og pepper
- 2 kinesiske hvitløk
- Noen kvaster basilikum
- 4 ss pinjekjerner
- Saften fra 1 sitron
- Salt og pepper
- 0,5-1 dl olivenolje
- 200 g ruccolasalat
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Skrell potetene og skjær de i relativt store terninger (lenger på 2-2,5 cm er bra). Fordel disse utover stekebrettet, ha raps- eller solsikkeolje, salt og pepper over og vend det hele sammen slik at alle potetene dekkes av oljen. Legg også hvitløkene på brettet, disse skal ikke skrelles. Bak i cirka 35-40 minutter, til potetterningene er møre. Vend litt på de underveis.
Ha basilikum, pinjekjerner, sitronsaft, salt og pepper i en foodprocessor. Sett den på og spe med olivenolje til du har en fin, tyktflytende pesto. La det hele stå i foodprocessoren til potetene er ferdigbakte. Da tar du hvitløkene ut av ovnen, skjærer et lite hakk i de og presser innmaten over i foodprocessoren og kjører det hele litt til.
Ha ruccolasalat, poteter og pesto i en stor bolle, vend det hele litt sammen, før du har over på serveringsfat. Potetsalaten er best når potetene er rykende varme, men kan også serveres lun eller kald.

Potetsalat med pesto og ruccola er noe med det nydeligste jeg har smakt.
Men! Oppskriften er litt forvirrende ang bruk av oljer. I beskrivelsen nevnes kun olivenolje, men i ingred.lista står også solsikke eller rapsolje
oi, takk for beskjed! Er rettet opp nå 🙂