vegansk black eyed peas salat oppskrift

Black eyed peas

Herlig meksikansk salat med bønner, paprika, avokado, tomater og lime. 

Når en bønne får et band oppkalt etter seg så er det ikke så farlig hva den heter på norsk tenker jeg.

Black eyed peas er små og gode bønner, og de passer aldeles supert i salater. Her i en meksikansk variant som du kan servere som den er, eller ha som tilbehør til for eksempel burritos eller grillmat.

Black eyed peas salat2

Ingredienser til 8 porsjoner:

  • 500 g tørka black eyed peas
  • 2 rød paprika
  • 2 grønn paprika
  • 2 avokado
  • 500 g kirsebærtomater
  • 1 rødløk
  • Noen kvaster koriander
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 1 lime
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Framgangsmåte:

Bløtlegg bønnene over natten, kok deretter møre i godt med vann (cirka en halvtime).

Skjær paprika og avokado i terninger, skjær tomatene i to. Grovhakk rødløk og koriander. Ha bønner, paprika, avokado, tomater, rødløk og koriander i en bolle. Rør sammen.

Riv hvitløken i en liten skål. Rør inn limesaft, olivenolje, spisskummen, paprikapulver, salt og pepper. Vend inn i bønnesalaten. Servér med en gang, eventuelt dekk til med plast og sett kaldt fram til servering. 

Black eyed peas salat1

FLERE SPENNENDE SALATER FINNER DU HER. 

rosa

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *