

Veganuar: Femte ukemeny (uke 5, 2017)
Veganuars siste ukemeny – her kommer middager, handleliste, frokost, lunsj, matpakker, dessert og bakst – alt helt vegansk!
Veganuar er snart over, men sånn helt på tampen så prøver vi oss på en ukemeny som varer litt inn i februar – for de som har lyst å spise vegansk lenger!
Hjemmelagde sauser er og blir best. Her bruker vi masse ferske tomater som vi baker i ovn for å få mest mulig smak ut av de. VI har også i hvitløk, chili, olivenolje og masse fersk basilikum, slik at denne relativt enkle retten faktisk blir en fest for smakssansene.

Tirsdag: Bakt blomkål i kinesisk saus
Bakt blomkål er veganernes svar på brød og smør om du vil. Det er alltid godt! Her i en kinesisk saus, retten passer supert med ris eller nudler til.

Onsdag: Afrikansk gryte med søtpotet og bønner
Dette er en skikkelig, skikkelig, skikkelig god rett! Protein fra peanøtter og bønner, og masse gode smaker fra Afrika.

Torsdag: Spagetti i peanøttsaus
Herlig italiensk pasta i asiatisk saus med peanøtter, samt masse smakfulle og sunne brokkolibuketter. Blir det bedre?

Fredag: Søtpotettaco med coleslaw
Kjøttfri fredagstaco er en fest hver eneste uke! Her lar vi den nydelige søtpoteten ha hovedrollen, noe den fikser utmerket. litt bønner gir protein til festen, og coleslawen knaser og smaker godt.

Herlige middagsboller med linser, nøtter og masse grønnsaker. Kan serveres med en god saus som tapas, de kan has til pasta, på pizza eller du kan spise de rett av stekepannen. Smaker også godt med kokte poteter og brun saus til (tenk det!).

Søndag: Polenta med sopp og kikerter
Polenta er en italiensk maisgrøt som kan lages både av ferske (eller hermetiske) maiskorn eller av grovt polentamel. Det er et fint alternativ til pasta eller risotto. På toppen en enkel og smakfull saus med sopp og kikerter i.

Handleliste for middagsrettene.
Pålegg
Det blir enklere og enklere å finne vegansk pålegg i matbutikkene. Peanøttsmør og syltetøy er jo en gammel slager som funker supert vegansk. I godt assorterte dagligvarebutikker finner du også vegansk gulost og kremost, og stikker du innom en helsekostbutikk finner du masse typer nøttesmør og vegansk “kjøtt”pålegg. Du kan også lage mange ulike pålegg selv. Her er noen av mine favoritter:

Varme frokostretter
Spesielt i helgene er det vanlig å gjøre litt mer ut av frokosten. Spesielt er det egg og bacon som gjerne får gjennomgå, men det går lett an å lage en spennende, varm helgefrokost helt uten animalske produkter. Her er noen favoritter:


Matpakke og lunsj
Wraps er aldeles supre i matpakken, enten om du skal på skole, jobb eller ut på tur. De kan brettes sammen om de skal pakkes ned, eller skjæres i skiver og settes på tallerken. Godt blir det uansett! Pizzasnurrer kan fylles med såmangt, og hvitløkssnurrer er også supert i matpakken. Når det kommer til disse to pleier jeg å lage dobbel porsjon og fryser ned i dagsrasjoner, så er det bare å ta de ut av fryseren dagen før de skal spises.
Wraps med spinat og soltørka tomat

Lettvinte hvitløssnurrer (videooppskrift)

Lettvint hjemmelaget is trukket i sjokolade og toppet med mye godt. Disse er både kjekke å lage og kjekke å spise.

Vi runder av Veganuar med en skikkelig fest – en chocolate chip oreo brownie!

ALT TIL VEGANUAR FINNER DU HER.

Den ser så god ut!
Takk for det 🙂