veganske pastinakkfries oppskfit

Pastinakkfries med avokadosalsa

Hjemmelaga fries av pastinakk er et spennende og veldig smakfullt alternativ til fries av poteter. 

Jeg får visst aldri nok av oppskrifter på vegansk tapas! Disse nydelige friesene passer nemlig nydelig som akkurat det, gjerne med noe godt i glasset ved siden av. Du kan også bruke de som tilbehør til burgere og (annen) grillmat.

Avokadosalsaen kan byttes ut (eller suppleres med) hjemmelaget vegansk aioli, om du foretrekker det.

vegansk tapas Pastinakkfries1

Ingredienser:

  • 4 pastinakker
  • 4 ss olivenolje
  • 3 ts paprikapulver
  • 3 ts oregano
  • 3 ts spisskummen
  • 1.5 ts malt koriander
  • 1,5 ts chilipulver
  • Salt
  • 1 avokado
  • 2 plommetomater
  • 0,5 rødløk
  • 1 kvast koriander
  • 1 kinesisk hvitløk
  • Pepper
  • 1 lime

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell pastinakkene og skjær de i lange staver. Rør sammen olje, paprikapulver, oregano, spisskummen, koriander, chilipulver og 1 ts salt i en bolle. Ha i pastinakkstavene og vend på de slik at alt dekkes av olje. Fordel utover stekebrettet og bak i 30-35 minutter, vend på pastinakkstavene halvveis i steketiden.

Skjær avokado og tomater i terninger. Grovhakk rødløk og koriander, finhakk hvitløk. Ha i en bolle, rør sammen, ha på litt salt og pepper og press i limesaften.

Når pastinakkstavene er ferdigbakte anretter du de på et fat, og fordeler salsaen over. Servér rykende varmt eller lunt.

vegansk tapas Pastinakkfries2

FLERE VEGANSKE TAPASOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *