

Squash- og maiskaker
Fantastisk gode “fritters” – herlig tapasrett.
Det er noe med mais i en røre som stekes i en panne altså! Det blir jo godt uansett. Her har vi i tillegg i litt squash, for det er jo også godt, og så rører vi det sammen med knuste linfrø og kikertmel som binder det hele sammen. Er du glad i urter så ha gjerne i litt – spesielt gressløk er godt her.
Squash- og maiskakene smaker godt med en søt chilisaus til, eventuelt en vegansk aioli.

Ingredienser:
- 1 ss linfrø
- 3 ss varmt vann
- 1 sjalottløk
- 1 squash
- 1 liten boks mais
- 1 dl polentamel (eller annet maismel)
- 1,5 dl kikertmel
- Salt og pepper
- Eventuelt litt vann
- Olje til steking
Framgangsmåte:
Knus linfrøene i en kaffekvern eller tilsvarende. Rør de ut i det varme vannet. Bruk et rivjern eller en foodprocessor med ricefunksjon og riv sjalottløk og squash. Ha over i en bolle, ha i linfrømiksen.
Sil laken av maisen og ha i, rør også inn polentamel, kikertmel, salt og pepper. Jobb det hele sammen til en tyktflytende røre spe eventuelt med litt vann om det blir for tørt.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Form boller av deigen, press de ned til cirka 1,5 cm høyde. Stek gylne på hver side, det tar ikke mange minuttene.
Servér rykende varme, lune eller kalde.

Hei! Jeg har ikke kaffekvern og klarer ikke å knuse de linfrøene. Prøvde med foodprosessor uten hell, og frøene skvetter vekk når jeg prøver å bare knuse dem i en skål
:/ Det var dumt. Tror de selger ferdig knuste linfrø, men det er nok litt sent nå 🙁
Jepp, jeg bare kjøpte knuste linfrø 🙂 Og de ble SÅ gode og saftige! Beste middagskakene jeg har lagd. Takk for god oppskrift!
Herlig! 😀