

Linsemuffins
Grandiosamuffins, ifølge testpanelet.
Disse her er helt i grenselandet mellom muffins og linsekaker, med masse gode smaker. Vi laget disse på et kurs jeg holdt for en stund siden, og da insisterte deltagerne på at det lukta Grandiosa av muffinsene – og noen påstod at de smakte slik også. Alle synes de smakte godt, da, så bra stemning ble det.
Spis disse som tilbehør til middagen, med en salat eller pasta, i matpakken, på tur eller bare med litt vegansk margarin på over kjøkkenvasken når du er ti minutter for sent til en avtale.

Ingredienser:
- 2 dl tørka eller 1 eske/boks hermetiske grønne linser
- 2 ss linfrø
- 6 ss varmt vann
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 gulrot
- 1 selleristang
- 1 rød paprika
- 2 ss olje til steking
- 2 ss tomatpuré
- 1 ss dijonsennep
- 1 ss oregano
- 1 ss timian
- Salt og pepper
- 1 ts bakepulver
- 2-3 dl hvetemel
Framgangsmåte:
Start med linsene. Bruker du tørka linser må de kokes møre i godt med vann, bruker du hermetiske så siler du av laken og skyller linsene godt i kaldt vann.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Gni et muffinsbrett inn med olje (evt fyll det med 12 muffinsformer).
Knus linfrøene i en kaffekverner, morter eller tilsvarende. Ha de i en bolle og hell i vannet. La det stå og trekke mens du gjør klar resten.
Finhakk sjalottløk og hvitløk, skjær gulrot, selleri og paprika i mindre biter (tenk små terninger med lengder på en halv centimeter sånn cirka).
Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne, ha i grønnsakene og stek til det begynner å bli mykt. Ha over i bollen med linfrøblandingen, rør også inn linser, tomatpuré, sennep, oregano, timian, salt, pepper og bakepulver. Rør inn en og en spiseskje hvetemel til du får en ganske fast deig. Fordel denne i muffinsformene og stek i 20-25 minutter. La de stå et par minutter i formene før du lirker de ut med en kniv.

Muffinsene er best varme eller lune.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ SALTE “MIDDAGSMUFFINS” FINNER DU HER.
