vegansk kremet spinat oppskrift

Kremet spinat

Nydelig middagstilbehør!

Kremet spinat er noe av det beste som finnes, og med spinat i hovedrollen så er det skikkelig næringsrikt også. Her bruker vi vann med grønnsaksbuljong i sammenheng med matfløte, vil du ha en magrere variant kan du kutte ut fløten helt, og for en mindre mager variant kutter du vannet (og erstatter det med fløte).

Retten er god til nøttestek, veganske kjøttkaker, og egentlig alt som serveres med kokte poteter og bruk saus til.

Ingredienser:

  • 1 stor pose spinat
  • 2 ss olje eller vegansk margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 ts revet muskat
  • 2 dl vann med grønnsaksbuljongterning
  • 1 dl matfløte av soya, evt fraiche
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Vask spinaten.

Varm opp olje (evt margarin som du lar smelte) til medium varme i en gryte, rør inn hvetemel og muskat. La det surre i 1-2 minutter. Visp inn vann med buljongterning, la det hele småkoke til det tykner. Rør inn fløte eller fraiche, smak til med salt og pepper. Vend til slutt inn spinaten, rør til den faller sammen og du har en helt kremet og fin rett.

Servér rykende varmt.

Kremet spinat1

FLERE OPPSKRIFTER MED SPINAT FINNER DU HER. 

yngve

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *