

Grønn mac ‘n’ cheese
Nydelig comfort food til småsure dager og kalde vinterkvelder.
Det er virkelig noe med veganere og mac ‘n’ cheese! Jeg kjenner ingen som elsker det og spiser det i alle tenkelige varianter FØR de blir veganere, men etterpå er det full fest i makaronipakken.
Her lager vi en variant med litt ekstra grønne grønnsaker, så blir det hele både sunnere og bedre. Spis det rett fra gryten eller gratiner i ovnen med litt brødrasp på toppen.

Ingredienser:
- 200 gram makaroni (eller annen pasta)
- 1 brokkoli
- 2 spiseskjeer vegansk margarin
- 2 toppa spiseskjeer hvetemel
- 1 teskje salt
- 4 desiliter usøtet plantemelk
- 2 spiseskjeer næringsgjær
- 1 teskje hvitløkspulver
- 0,5 spiseskje lønne- eller agavesirup (eventuelt annen søtning)
- 0,5 spiseskje sitronsaft
- 1 pakke babyspinat
- Brødrasp/griljermel
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær brokkolien i buketter og ha i de siste minuttene av koketiden. Sil av vannet.
Smelt margarin i en gryte. Rør inn hvetemel og salt. Spe med melk til du får en tykk, hvit saus. Ha i næringsgjær og hvitløkspulver, rør det hele godt sammen. Smak til sausen med sirup og sitronsaft.
Vend spinat, makaroni og brokkoli inn i sausen. Ha det hele over i en ildfast form.
Strø brødrasp over, og stek i ovnen i 10 til 15 minutter, retten skal ha en gyllen topp.
Server mac’n cheese rykende varmt!

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK COMFORT FOOD FINNER DU HER.

Denne har jeg lagd rundt 6 ganger den siste måneden, knall god!
Hurra! Tusen takk for så fin kommentar 🙂