vegansk fylt aromasopp oppskrift

Fylt aromasopp

Nydelig tapas med masse gode smaker. 

Disse soppene – de har alt! Kikerter og mandler bidrar med protein, soppen er skikkelig god å tygge på, umamismaken får vi fra soyasaus, røkt paprikapulver og soltørka tomater, og alt i alt er dette en skikkelig festtapas.

Ingredienser:

  • 2 dl tørka eller 1 boks hermetiske kikerter
  • 1 dl mandler
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 24 aromasopp
  • 3 ss olivenolje
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 200 g spinat
  • 2 dl soltørka tomater
  • 1 sitron
  • Salt og pepper
  • Gressløk

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Rør sammen mandler, soyasaus og røkt paprikapulver, fordel utover stekebrettet og bak i cirka  5-10 minutter. Ta ut brettet, la ovnen stå på.

Fjern stilken fra soppen og fjern evt jord fra de. Pensle kantene med 1 ss av oljen og fordel de utover på stekebrettet. Bak i 10 minutter. Hell ut overflødig væske som samles i soppen. 

Finhakk hvitløk, grovhakk spinat, mandler og soltørka tomater. Varm opp resten av oljen i en stekepanne. Ha i hvitløk, spinat, tomater og kikerter. Stek i 4-5 minutter. Ta platen av varmen, press i sitronsaften og mos det hele litt sammen med en gaffel. Rør inn mandlene, smak til med salt og pepper.

Fordel blandingen i soppene. Sett i ovnen og stek i 5-6 minutter til.

Fylt aromasopp1

Finhakk gressløken og ha over rett før servering.

Fylt aromasopp2

FLERE VEGANSKE TAPASOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *