

Kosenkål
Nydelig ovnsbakt rosenkål med gresskar, tranebær, nøtter og appelsin.
Jeg elsker rosenkål! Og til tross for at de smaker nydelige når de “bare” dampes, så synes jeg det er utrolig kjekt å prøve de i nye varianter. Dette er supergodt middagstilbehør, og passer fint på både søndager og i høytider.
Ingredienser:
- Olivenolje
- 1 mellomstor/lite flaskegresskar
- 400 g rosenkål
- Salt
- 100 g tranebær (evt tørka som du bløtlegger på forhånd)
- 2 dl valnøtter
- 1 appelsin
- Litt kanel
- Pepper
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form og gni den inn med litt olje.
Skrell gresskaret. Del det i to på langs, fjern kjernene, og skjær innmaten i terninger med lengder på 1-1,5 cm. Skjær stilken av rosenkålene. Er de store kan du dele de i to på midten.
Fordel gresskar og rosenkål utover den ildfaste formen. Dryss litt salt over og sett i ovnen. Stek i 30 minutter, vend på alt halvveis i steketiden. Etter 30 minutter har du tranebærene og nøttene over og baker i 10 minutter til.

Press appelsinsaften i en liten skål, rør inn kanel, salt og pepper. Hell over de ferdigstekte grønnsakene og nøttene, og servér rykende varmt, lunt eller kaldt (varmt er best).

FLERE OPPSKRIFTER MED ROSENKÅL FINNER DU HER.
