

Vegansk spaghetti carbonara
Nydelig italiensk pastarett med tofu, fløte, spinat og hvitløk.
For en liten evighet siden jobbet jeg som matjournalist i Dinmat.no, forløperen til Godt.no. Der la vi ut oppskrifter fra ulike journalister, og en del fra opplysningskontorene. Det var også der jeg startet å blogge.
Men altså, oppskriftene. Vi la ut det vi fant som så bra ut. Deriblant en oppskrift på carbonara som inneholdt bacon, hvitløk og erter. Folk ble rasende! Vi ble belært opp og ned og i mente at det ikke er slik carbonara skal lages. For å bøte på skaden så stakk vi på en italiensk restaurant og fikk deres oppskrift på ekte vare. Og ekte carbonara – ikke veldig vegansk. Vi snakker bacon, eggeplomme, parmesan og kanskje litt fløte.
Så derfor – alle dere som blir sinte av en oppskrift som trør utenfor de klassiske variantene – beklager! Men vi som ikke spiser kjøtt, ost og egg må også få kose oss med klassikerne, så her kommer min veganske versjon av pasta carbonara med tofu, hvitløk, soyafløte og spinat.
Ingredienser til 2 porsjoner:
- 200 g spagetti
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 pakke tofu
- 2 ss soyasaus
- 1 ts røkt paprikapulver
- 1 ss lønnesirup
- 2 ss næringsgjær
- 2 ss olje
- 1 pakke matfløte av soya eller havre
- 1 dl vann
- Salt og pepper
- 100 g spinat
Framgangsmåte:
Kok spagetti etter anvisning på pakken. Gjør klar tofuen mens spagettien koker.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær tofu i terninger. Rør sammen soyasaus, paprikapulver, lønnesirup og næringsgjær i en liten bolle.
Varm opp oljen til medium varme i en panne. Stek tofubitene under jevnlig vending slik at de blir jevnt stekt på alle sidene. Når de begynner å bli gylne har du i sjalottløk og hvitløk, og heller soyasausblandingen over. Stek videre i 4-5 minutter.
Hell i matfløte, vann, salt og pepper og la det surre i et par minutter. Grovhakk spinat og ha inn helt i slutten.
Sil vannet av spagettien, ha i tofusausen og vend alt sammen. Servér rykende varmt, gjerne med litt godt brød ved siden av.

FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER FINNER DU HER.

Denne var utrolig god! Vi fikk en god del mer saus, kanskje fordi vi brukte oatly sin i havre? Som kanskje er litt større enn feks soya matfløte. Godt var det ihvertfall!
Jeg kommer jo ikke på at størrelsene er ulike :/ Men glad det smakte!
Når du skriver en hvitløk, mener du et fedd eller en hel hvitløk?
Jeg mener en hel kinesisk hvitløk (de er ikke så veldig store) 🙂