glutenfrie pannekaker vegan oppskrift

Veganuar: Tredje ukemeny (uke 3, 2017)

Syv middagretter, pålegg, varm frokost, lunsj, matpakke, dessert og bakst – her er alt du trenger for den tredje uken i Veganuar!

Mandag: One pot pasta (videooppskrift)

Alt i en gryte, på med stoppeklokken og om ni minutter er middagen ferdig. Godt smaker det også!

vegansk one pot pasta oppskrif

Tirsdag: Kikertcurry

I indisk mat trenger du ofte en godt utfylt krydderhylle, så oppskriftene kan virke litt avskrekkende om du ikke har det. Men er du glad i indisk mat så anbefaler jeg å investere i disse ulike krydderne – de holder lenge og du kan lage utrolig mange gode smakskombinasjoner med de.

vegansk kikertcurry oppskrift

Onsdag: Rask chow mein

Dette er en lettvint middag med stekte nudler med grønnsaker i en thaiaktig saus. Her kan du variere grønnsakene etter hva du har i hus. I oppskriften bruker vi soyasaus, rista sesamolje og chilisaus. Dette får du kjøpt i godt assorterte dagligvarebutikker samt i internasjonale matbutikker. De har alle lang holdbarhet, og du kan bruke de i nesten alt av asiatiske retter. Finner du ikke chow mein-nudler kan du bruke vanlige hvetenudler eller risnudler.

lettvint-chow-mein

Torsdag: Rød daal

Daal er en indisk linsegryte som kan varieres nesten i det uendelige. Her en ganske enkel variant – supert når du vil ha en rask, billig og næringsrik middag.

vegansk daal oppskrift

Fredag: Ovnsbakt falafel (videooppskrift)

For å få til den beste falafelen så bruker vi tørka kikerter som får ligge i vann over natten. Deretter lager vi falafel av de – uten koking først. Da går du en grov og god tekstur som de har på skikkelige falafelrestauranter, og dette gjør det også lettere å få falaflene til å holde godt sammen under steking.

vegansk ovnsbakt litt sunnere falafel oppskrift

Lørdag: Pizza med smaker fra Midt-Østen

Vegansk pizza trenger ikke være merkelig i det hele tatt. Mange lurer på om jeg ikke savner ost på pizza, og da er strengt tatt svaret nei. Dette er fordi jeg har begynt å tenke pizza på en ny måte. Cashewkrem, hummus, ulike bønnedipper og sauser har på en måte erstattet osten, selv om de ikke på noen måte er like. Dette er en slik variant.

Men du kan ha ost på om du vil altså. I godt assorterte dagligvarebutikker og i helsekostbutikker finner du god, revet, vegansk pizzaost! Tofutti og Violife er merker jeg liker, men alle virker å ha sin egen favoritt. Det beste er nok å prøve seg fram selv.

vegansk pizza oppskrift

Søndag: Squashsuppe

Nydelig grønnsakssuppe med smak av karri og kokosmelk.

vegansk squashsuppe oppskrift

Handleliste for middagsrettene.

Pålegg

Det blir enklere og enklere å finne vegansk pålegg i matbutikkene. Peanøttsmør og syltetøy er jo en gammel slager som funker supert vegansk. I godt assorterte dagligvarebutikker finner du også vegansk gulost og kremost, og stikker du innom en helsekostbutikk finner du masse typer nøttesmør og vegansk “kjøtt”pålegg. Du kan også lage mange ulike pålegg selv. Her er noen av mine favoritter:

Hjemmelaget “Nutella”

Rød pesto

Solsikkepålegg

Gresskarsmør (videooppskrift)

Tapenade med paprika

tapenade_1.jpg

Varme frokostretter

Spesielt i helgene er det vanlig å gjøre litt mer ut av frokosten. Spesielt er det egg og bacon som gjerne får gjennomgå, men det går lett an å lage en spennende, varm helgefrokost helt uten animalske produkter. Her er noen favoritter:

Arme riddere med banan

Kikertomelett med tomatsalsa

Glutenfrie bananpannekaker

Frokostpanne

vegansk pytt i panne oppskrift

Matpakke og lunsj

Wraps er aldeles supre i matpakken, enten om du skal på skole, jobb eller ut på tur. De kan brettes sammen om de skal pakkes ned, eller skjæres i skiver og settes på tallerken. Godt blir det uansett! Pizzasnurrer kan fylles med såmangt, og hvitløkssnurrer er også supert i matpakken. Når det kommer til disse to pleier jeg å lage dobbel porsjon og fryser ned i dagsrasjoner, så er det bare å ta de ut av fryseren dagen før de skal spises.

Lunsjwraps

Wraps med avokado og bønner

Wraps med spinat og soltørka tomat

Pakker med spicy potetfyll
Pizzasnurrer

Lettvinte hvitløssnurrer (videooppskrift)

Grove hvitløkssnurrer

Muffins med grønnsaker

veganske grønnsaksmuffins oppskrift

Ukens dessert: Smuldrepai med eple

Kjempegod og lettvint dessert! Ekstra god om du visper litt plantekrem til, eventuelt serverer med soyais.

vegan apple crumble oppskrift

Ukens bakst: Jamies veganske brownies (videooppskrift)

Mørke, sjokoladefylte og saftige brownies – helt uten egg og melk. Oppskriften står Jamie Oliver for, og den er supernydelig.

veganske brownies uten egg uten melk oppskrift

ALT TIL VEGANUAR FINNER DU HER.

gronnere

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *