vegansk soppstuffing oppskrift

Soppstuffing

Supergodt sopptilbehør som passer i bakte grønnsaker eller u-stuffet rett på tallerkenen.

Jepp, jeg er klar over at stuffing er mat som fylles i annen mat. Alle som spiser kalkun er godt kjent med begrepet, men stuffing funker også utmerket i for eksempel bakt paprika, squash og sopp. Og faktisk – FAKTISK – kan det serveres u-stuffet.

Denne varianten er kjempegod, med masse herlig sopp, hvitløk og urter. Steinsoppen gir umamismaken, valnøttene gir oss protein og tilsammen så blir det en fest på tallerkenen!

Soppstuffing1

Ingredienser:

  • 25 g tørka steinsopp
  • 2 sjalottløk
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 700-800 gram assortert sopp
  • Noen kvaster timian
  • Noen kvaster bladpersille
  • 100 valnøtter
  • Ca 300 gram daggammelt brød
  • Olje til steking
  • 2 laurbærblad
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor/stor ildfast form.

Ha steinsoppen i en liten bolle, hell over 2-3 dl varmt vann. La det stå en stund.

Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp i mindre biter. Grovhakk timian, persille og nøtter. Skjær skorpen av brødet og skjær innmaten i terninger. Skorpen kan du kaste.

Fisk steinsoppen opp av vannet (ta vare på dette bløtevannet til senere) og skjær den i mindre biter.

Varm opp en stor stekepanne til medium/høy varme. Ha i nøttene og rist de noen minutter. Ha de over i en stor bolle og hell olje i pannen.

Ha sjalottløk og hvitløk og surr i 3-4 minutter. Tilsett soppen (ta den gjerne i flere omganger om pannen ikke er stor nok). Ha i timian og laurbærbladene og stem til all soppen begynner å bli myk. Fjern laurbærbladene, og ha resten over i bollen. Ha også i brødbitene, halvparten av persillen, litt av bløtevannet fra steinsoppen, salt og pepper. Rør sammen, blir det for tørt har du i mer bløtevann.

Ha over i den ildfaste formen, dekk med aluminiumsfolie og bak i ovnen i 20 minutter. Fjern folien og bak i 20 minutter til, eller til du begynner å få gylne topper.

Ha resten av persillen over og servér stuffingen rykende varm.

Soppstuffing2

FLERE OPPSKRIFTER MED SOPP FINNER DU HER. 

gronnere

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *