

Soppstuffing
Supergodt sopptilbehør som passer i bakte grønnsaker eller u-stuffet rett på tallerkenen.
Jepp, jeg er klar over at stuffing er mat som fylles i annen mat. Alle som spiser kalkun er godt kjent med begrepet, men stuffing funker også utmerket i for eksempel bakt paprika, squash og sopp. Og faktisk – FAKTISK – kan det serveres u-stuffet.
Denne varianten er kjempegod, med masse herlig sopp, hvitløk og urter. Steinsoppen gir umamismaken, valnøttene gir oss protein og tilsammen så blir det en fest på tallerkenen!

Ingredienser:
- 25 g tørka steinsopp
- 2 sjalottløk
- 2 kinesisk hvitløk
- 700-800 gram assortert sopp
- Noen kvaster timian
- Noen kvaster bladpersille
- 100 valnøtter
- Ca 300 gram daggammelt brød
- Olje til steking
- 2 laurbærblad
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor/stor ildfast form.
Ha steinsoppen i en liten bolle, hell over 2-3 dl varmt vann. La det stå en stund.
Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp i mindre biter. Grovhakk timian, persille og nøtter. Skjær skorpen av brødet og skjær innmaten i terninger. Skorpen kan du kaste.
Fisk steinsoppen opp av vannet (ta vare på dette bløtevannet til senere) og skjær den i mindre biter.
Varm opp en stor stekepanne til medium/høy varme. Ha i nøttene og rist de noen minutter. Ha de over i en stor bolle og hell olje i pannen.
Ha sjalottløk og hvitløk og surr i 3-4 minutter. Tilsett soppen (ta den gjerne i flere omganger om pannen ikke er stor nok). Ha i timian og laurbærbladene og stem til all soppen begynner å bli myk. Fjern laurbærbladene, og ha resten over i bollen. Ha også i brødbitene, halvparten av persillen, litt av bløtevannet fra steinsoppen, salt og pepper. Rør sammen, blir det for tørt har du i mer bløtevann.
Ha over i den ildfaste formen, dekk med aluminiumsfolie og bak i ovnen i 20 minutter. Fjern folien og bak i 20 minutter til, eller til du begynner å få gylne topper.
Ha resten av persillen over og servér stuffingen rykende varm.

FLERE OPPSKRIFTER MED SOPP FINNER DU HER.
