vegansk brødpudding oppskrift

Brødpudding

Nydelig hverdagsdessert der vi gjør om gårsdagens tørre brød til førsteklasses restefest!

Jeg må innrømme at jeg aldri har smakt brødpudding før jeg laget denne varianten, så jeg aner ikke om jeg er inne på noe sånn smaksmessig. Men vi synes altså det ble veldig bra hele gjengen, og det er virkelig en super måte å bruke opp brødrester på.

Brødpudding1

Ingredienser:

 • 1 vaniljestang
 • 4 ss maisstivelse
 • 5 ss hvitt sukker
 • 7,5 dl soyamelk
 • 1 appelsin
 • 100 g vegansk margarin
 • 1 ts kanel
 • 1 ts ingefær
 • 0,5 ts nellik
 • Cirka 10 loffeskiver
 • 1 dl tørka aprikos
 • 1 dl rosiner
 • Noen ss appelsinmarmelade

Framgangsmåte:

Finn fram en stor paiform og smør den inn med litt margarin eller olje.

Snitt vaniljestangen på langs og grav ut innmaten. Ha stang og innmat i en gryte, rør sammen med maisstivelse og sukker. Skru varmen til medium, visp inn litt og litt soyamelk. La det til slutt småkoke noen minutter slik at det tykner litt. Sett til sides.

Riv appelsinskallet og ha det i en bolle. Rør inn margarin, kanel, ingefær og nellik. Skjær aprikos i små biter, rør de sammen med rosinene.

Smør denne krydra margarinen utover brødskivene. Skjær de i to diagonalt. Fordel de utover i paiormen. Dryss over halvparten av aprikos- og rosinblandingen. Hell deretter på vaniljesausen, topp med resten av aprikosene og rosinene. La stå i et minst et kvarter slik av vaniljesausen får trekke godt inn i brødskivene.

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Når den er varm har du i brødpuddingen, bak den i 20 minutter. Ha den ut, smør appelsinmarmelade på toppen, stek videre i 5-10 minutter til. Server varm, lun eller kald. 

Brødpudding2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE DESSERTER FINNER DU HER. 

banana

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *